Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNBC: Ένας χρηματιστηριακός δείκτης έχει σημειώσει άνοδο 180% στην Wall Street - Ποιός είναι αυτός

CNBC: Ένας χρηματιστηριακός δείκτης έχει σημειώσει άνοδο 180% στην Wall Street - Ποιός είναι αυτός
Η ζήτηση για κατοικίες στις ΗΠΑ αυξάνεται δυναμικότερα στα φθηνά σπίτια αξίας έως 250 χιλ. δολαρίων
Διπλάσια απόδοση από τη μεγάλη άνοδο 90% του χρηματιστηριακού δείκτη S&P 500 της Wall Street από τον Οκτώβριο 2011 μέχρι σήμερα, καταγράφει ο δείκτης εταιρειών κατασκευής κατοικιών S&P Homebuilders Select Industry Index.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ειδησεογραφικού δικτύου CNBC, ο συγκεκριμένος δείκτης καταγράφει κέρδη σχεδόν 180% από τον Οκτώβριο 2011 και όχι μόνον δεν έχει εξαντλήσει το περιθώριο ανόδου του, αλλά δείχνει να ετοιμάζεται για έναν νέο γύρο κερδών.
Η ζήτηση για νέες κατοικίες στις ΗΠΑ αυξάνεται πλέον σταθερά, ενώ μεγάλη ζήτηση παρουσιάζουν και οι πωλήσεις υφιστάμενων κατοικιών, με τις κατασχέσεις κατοικιών λόγω οφειλών να έχουν επανέλθει και πάλι στο προ κρίσης επίπεδό τους.
Η διαρκής δημιουργία θέσεων εργασίας στην οικονομία των ΗΠΑ και η άνοδος των μισθών συντηρεί την αυξανόμενη ζήτηση κατοικιων.
Από την αυξητική τάση φαίνονται να ωφελούνται και οι επιχειρήσεις που σχετίζονται με την κατοικία - π.χ. έπιπλα, ανακαινίσεις κτλ. - όπως το Home Depot, η μετοχή του οποίου τους τελευταίους 12 μήνες έχει καταγράψει άνοδο 17%, παρά το ότι ο S&P 500 την ίδια περίοδο υποχώρησε κατά 0,6%.
Αυτή τη στιγμή, η ζήτηση για κατοικίες στις ΗΠΑ αυξάνεται δυναμικότερα στα φθηνά σπίτια αξίας έως 250 χιλ. δολαρίων, σε πολιτείες όπως το Τέξας, η Φλόριντα και η Γεωργία.
Για το CNBC, η άνοδος των τιμών των κατοικιών και του αγοραστικού ενδιαφέροντος καθιστά ενδιαφέρουσα και την περίπτωση της επένδυσης σε REIT (Real Estate Investment Trusts), ένα επενδυτικό όχημα που μοιάζει με αμοιβαίο κεφάλαιο και λειτουργεί υπό συγκεκριμένες προδιαγραφές τοποθετήσεων, διανέμοντας σε μέρισμα τουλάχιστον το 90% των κερδών του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης