Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοχαρόπουλος (ΔΗΜΑΡ): Η κυβέρνηση επέστρεψε σε πολιτικές επικίνδυνου τυχοδιωκτισμού - Πρέπει να παραιτηθεί

Θεοχαρόπουλος (ΔΗΜΑΡ): Η κυβέρνηση επέστρεψε σε πολιτικές επικίνδυνου τυχοδιωκτισμού - Πρέπει να παραιτηθεί
Χαιρετισμός του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Θανάση Θεοχαρόπουλου, στη Συνδιάσκεψη των Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία
«Η κυβέρνηση αυτή πρέπει να παραιτηθεί και να δημιουργηθεί μία νέα κυβέρνηση ευρείας πλειοψηφίας των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων που με ορίζοντα τριετίας θα βγάλει οριστικά την χώρα από τα μνημόνια», τόνισε ο προέδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μιλώντας στη Συνδιάσκεψη των Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία.
Όπως είπε, «η χώρα βρίσκεται σε επικίνδυνο τέλμα.
Η κυβέρνηση μέχρι τώρα χειρίζονταν με τακτικισμούς την δύσκολη οικονομική πορεία της χώρας.
Τις τελευταίες μέρες κατέφυγε σε αυτό που ξέρει πολύ καλά όπως απέδειξε το περσινό καλοκαίρι.
Επέστρεψε σε πολιτικές επικίνδυνου τυχοδιωκτισμού.
Θέλει να καταθέσει σχέδια νόμου την επόμενη εβδομάδα για το Ασφαλιστικό και το Φορολογικό χωρίς να έχει έρθει σε συμφωνία στο πλαίσιο της αξιολόγησης.
Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα.
Η μόνη διαφορά είναι πως οι Γιάννηδες τώρα έγιναν ξανά με δυο ν.
Αλλά οι τυχοδιωκτικές και επικίνδυνες πολιτικές είναι πάντα επιζήμιες για τη χώρα, είτε με ένα είτε με δυο ν».
Εξέφρασε την ελπίδα ότι «μέρες που έρχονται η κυβέρνηση να μην οδηγεί την ελληνική κοινωνία σε σκηνές Παθών, χωρίς όμως να φαίνεται και η Ανάσταση».
Όσον αφορά το προσφυγικό, ο κ. Θεοχαρόπουλος σημείωσε πως «αποδεικνύεται περίτρανα η απουσία αποτελεσματικού σχεδιασμού για ένα πρόβλημα με επικίνδυνες διαστάσεις», ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν προχωρά σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και ταυτόχρονα δεν επιλέγει θεσμούς διακομματικής συνεννόησης για την μεταναστευτική πολιτική ώστε να υπάρξουν οι αναγκαίες συνεννοήσεις σε τόσο δύσκολα ζητήματα.
Ο ίδιος μίλησε για τη δημιουργία μία νέας κυβέρνησης που «πρέπει να στηρίζεται σε δεσμευτική προγραμματική συμφωνία που θα εμπεριέχει λα τα κρίσιμα θέματα, όπως φορολογικό, ασφαλιστικό, αλλαγές στο πολιτικό σύστημα, η οποία θα επικαιροποιείται ανά τακτά χρονικά διαστήματα και θα υπάρχει έλεγχος εφαρμογής της.
Τόσο ο πρωθυπουργός όσο και οι υπουργοί πρέπει να είναι κοινής αποδοχής».
Χαρακτηριστική ήταν και η φράση του ότι «ο κ. Τσίπρας πλέον είναι μέρος του προβλήματος και όχι της λύσης».
Όπως είπε, «πρέπει να κάνουν όλοι ένα βήμα πίσω για να υπάρξει διακομματική λύση εθνικής συνεννόησης χωρίς να μπλέξουμε σε περιπέτειες εκλογών με κινδύνους οικονομικής και πολιτικής αστάθειας».
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ανέφερε ότι στο ΠΑΣΟΚ, όπως και στο κόμμα του την ΔΗΜΑΡ, αλλά και στο Ποτάμι «χρειάζονται μεγάλες υπερβάσεις αν θέλουμε να πετύχουμε την μεγάλη τομή στον προοδευτικό χώρο.
Αν μείνουμε περιχαρακωμένοι στις κομματικές μας ιστορίες, στην αγωνία για κομματική δικαίωση, στους εγωισμούς, στα ιδεολογικά στερεότυπα τότε θα λέμε πολλά αλλά τελικά θα κάνουμε λίγα».
Μεταξύ άλλων σημείωσε ότι «είμαστε υποχρεωμένοι να συνειδητοποιήσουμε πως τώρα είναι η μεγαλύτερη ευκαιρία για να πραγματοποιηθεί η ενότητα του χώρου», αλλά και πως «σήμερα χρειάζονται σοσιαλδημοκρατικές πολιτικές που θα καταλήγουν στη μείωση των ανισοτήτων στη βάση ενός νέου Κοινωνικού Συμβολαίου».
Κατά τον ίδιο, «ο προοδευτικός δρόμος είναι αυτός της ανανέωσης που για να πραγματοποιηθεί, χρειάζεται επίμονο και με αυστηρά χρονοδιαγράμματα διάλογο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης