Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοχαρόπουλος (ΔΗΜΑΡ): Η Κεντροαριστερά έχει ταλαιπωρηθεί από τα πολλά «εγώ» - Εκλογή προέδρου από τη βάση

Θεοχαρόπουλος (ΔΗΜΑΡ): Η Κεντροαριστερά έχει ταλαιπωρηθεί από τα πολλά «εγώ» - Εκλογή προέδρου από τη βάση
Κοινωνική αναγκαιότητα να δημιουργηθεί ένας ισχυρός αυτόνομος πόλος της σοσιαλδημοκρατίας και του προοδευτικού κέντρου τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ
Την θέση ότι η Κεντροαριστερά έχει ταλαιπωρηθεί από τα πολλά «εγώ» διατύπωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θ. Θεοχαρόπουλος, τονίζοντας ότι είναι κοινωνική αναγκαιότητα να δημιουργηθεί ένας ισχυρός αυτόνομος πόλος της σοσιαλδημοκρατίας, της μεταρρυθμιστικής αριστεράς και του προοδευτικού κέντρου όπως συμβαίνει σε όλες τις χώρες της Ευρώπης.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΙ, ο κ.Θεοχαρόπουλος υποστήριξε ότι ο χώρος αυτός έχει ταλαιπωρηθεί από ατέρμονες συζητήσεις και διαδικαστικά σχέδια.
«Για αυτό η επιτροπή θέσεων και διαλόγου για τις προοδευτικές μεταρρυθμίσεις η οποία δημιουργείται θα πρέπει να προτείνει κοινές θέσεις για προγραμματική περαιτέρω σύγκλιση» υπογράμμισε ο κ.Θεοχαρόπουλος, ο οποίος ερωτηθείς για το εάν θα πρόκειται για κόμμα ή για πολυκομματικό σχηματισμό, απάντησε ότι το ζήτημα είναι η ενότητα των προοδευτικών δυνάμεων.
Όπως είπε, «πρέπει να υπάρξει μεταβατικά ένας πολυκομματικός φορέας έτσι ώστε στη συνέχεια να υπάρχει το ενιαίο προοδευτικό σχήμα», αναφέροντας πως «από τα πολλά "εγώ" έχει ταλαιπωρηθεί η Κεντροαριστερά».
«Εμείς φτιάξαμε την Δημοκρατική Συμπαράταξη και βάλαμε πίσω τα «εγώ» σε αυτή τη διαδικασία» είπε ο κ.Θεοχαρόπουλος, ο οποίος στο ερώτημα για το πρόσωπο που θα ηγηθεί, απάντησε πως «όταν θα φτάσουμε στο τελικό στάδιο η εκλογή θα γίνει από τη βάση και το νέο ηγέτη της κεντροαριστεράς θα τον αναδείξει η βάση με τα χαρακτηριστικά του».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης