Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ivanov (πρόεδρος ΠΓΔΜ): Πήραμε τα μέτρα που δεν πήρε η Ελλάδα για να αποφευχθεί η μαζική είσοδος προσφύγων

Ivanov (πρόεδρος ΠΓΔΜ): Πήραμε τα μέτρα που δεν πήρε η Ελλάδα για να αποφευχθεί η μαζική είσοδος προσφύγων
Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών «αντί να στέλνει διαβήματα, να μας ενημερώνει τι συμβαίνει στην Ειδομένη με τους λεγόμενους "εθελοντές"»
«Οι αρχές της ΠΓΔΜ πήραν όλα τα μέτρα που δεν πήραν οι ελληνικές αρχές για να αποφευχθεί η μαζική είσοδος προσφύγων και μεταναστών».
Αυτή ήταν η απάντηση του προέδρου των Σκοπίων, Gjorge Ivanov, σε σχετική ερώτηση του τηλεοπτικού σταθμού Mega, αναφερόμενος στα επεισόδια τα οποία σημειώθηκαν την Κυριακή στα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ, στην Ειδομένη.
Ειδικότερα, σε δηλώσεις του το βράδυ της Δευτέρας 11 Απριλίου, ο κ. Ivanov ανέφερε ότι δεν υπήρξε συντονισμός με τις ελληνικές αρχές, ενώ σημείωσε ότι οι αρχές της ΠΓΔΜ δεν είχαν λάβει την απαραίτητη πληροφόρηση.
Απαντώντας σε ερώτημα για τα δύο διαβήματα της Αθήνας στα Σκόπια, ο Ivanov κάλεσε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών «αντί να στέλνει διαβήματα, να μας ενημερώνει τι συμβαίνει στην Ειδομένη με τους λεγόμενους "εθελοντές"».
Σχετικά με την ενταξιακή πορεία της ΠΓΔΜ σε ΝΑΤΟ και Ε.Ε., ο σκοπιανός πρόεδρος είπε ότι η χώρα του εκπλήρωσε όλους τους όρους το 2008 και 2009 αντίστοιχα, ενώ αναφέρθηκε και στο βέτο που άσκησε η Αθήνα, για τη συμμετοχή των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης