Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Αύξηση κατά 80 ευρώ των χαμηλών συντάξεων εξετάζει ο Matteo Renzi

Ιταλία: Αύξηση κατά 80 ευρώ των χαμηλών συντάξεων εξετάζει ο Matteo Renzi
Αναλυτές τον κατηγορούν ότι καταφεύγει σε επικοινωνιακά τρικ τύπου Μπερλουσκόνι
Αύξηση των χαμηλών συντάξεων κατά 80 ευρώ το μήνα εξετάζει ο ιταλός πρωθυπουργός, Matteo Renzi.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν για να αυξήσω κατά 80 ευρώ τον μήνα τις κατώτερες συντάξεις».
Στην Ιταλία, οι συντάξεις αυτές αντιστοιχούν σε 500 ευρώ το μήνα και χορηγούνται σε δύο εκατομμύρια τριακόσιες χιλιάδες πολίτες.
Η κυβέρνηση προσπαθεί να εξασφαλίσει τους αναγκαίους πόρους, όμως πρόκειται για ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό της τάξης των 2 δισ. τον χρόνο.
«Μελετάμε το όλο θέμα», δηλώνουν στενοί συνεργάτες του ιταλού πρωθυπουργού, αφήνοντας να εννοηθεί ότι μπορεί και να μην πρόκειται, ενδεχομένως, για μέτρο άμεσης εφαρμογής.
Σημειώνεται ότι ο ιταλός πρωθυπουργός προσπαθεί να στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας από το σκάνδαλο διαφθοράς στο οποίο ενέχονται μάνατζερ και πολιτική και αφορά την εξόρυξη και μεταφορά πετρελαίου στη νότια Ιταλία, στην περιοχή της Μπαζιλικάτα.
Προς το παρόν, φαίνεται να το καταφέρνει, καθώς η αύξηση των συντάξεων αποτελεί ήδη κύριο θέμα στην ιταλική επικαιρότητα, όπως και στις συζητήσεις των πολιτών και περιορίζει τις αναφορές στο πολύκροτου σκάνδαλο, το οποίο οδήγησε, έως τώρα, στην παραίτηση της υπουργού Oικονομικής Aνάπτυξης, Φεντερίκα Γκουίντι, λόγω εμφανούς σύγκρουσης συμφερόντων.
Αναλυτές εκτιμούν ότι η στρατηγική Renzi θυμίζει όλο και πιο συχνά τα επικοινωνιακά τρικ στα οποία κατέφευγε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι.
Πάντως, τα ιταλικά συνδικάτα ζητούν να ξεκινήσει άμεσα μια σοβαρή, γενικότερη συζήτηση, η οποία θα πρέπει να οδηγήσει σε συγκεκριμένες δεσμεύσεις και η οποία να μην περιορίζεται μόνον στις κατώτερες συντάξεις αλλά να αφορά όλους τους συνταξιούχους που λαμβάνουν σύνταξη μέχρι 100 ευρώ το μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης