Τελευταία Νέα
Διεθνή

Citigroup: Η Wall Street είναι αρκετά σίγουρη για το ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ

Citigroup: Η Wall Street είναι αρκετά σίγουρη για το ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ
Ξεκάθαρο προβάδισμα στη Hillary Clinton με ποσοστό άνω του 70% δίνουν οι θεσμικοί επενδυτές - Και οι χρηματιστές την χρίζουν φαβορί με 59%
Στα εκλογικά τμήματα και στις ραδιοφωνικές και τις τηλεοπτικές συχνότητες η αβεβαιότητα για το ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ παραμένει σε υψηλά επίπεδα.
Αυτό όμως δεν ισχύει για τη Wall Street και τις αγορές.
Οι πρόσφατες ενδείξεις από τους θεσμικούς επενδυτές, καθώς και από εκείνους που συχνά πυκνά προχωρούν σε προβλέψεις για τις αγορές λένε ότι η Hillary Clinton θα κερδίσει.
Και όχι με μικρή διαφορά.
Περισσότερο από το 70% όσων απάντησαν σε πρόσφατη δημοσκόπηση της Citigroup σε θεσμικούς πελάτες δήλωσαν ότι βλέπουν την πρώην υπουργό Εξωτερικών, Πρώτη Κυρία και Γερουσιαστή της Νέας Υόρκης ως τον πιθανότερο υποψήφιο για να γίνει ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ.
Μόλις ένα 10% δίνει προβάδισμα στον Donald Trump, με τον συνυποψήφιό του για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, John Kasich, λίγες μονάδες πιο πίσω.
Ο Δημοκρατικός Bernie Sanders και ο Ρεπουμπλικάνος Ted Cruz μετά βίας λαμβάνουν ψήφους.
Σημειώνεται πάντως ότι η δημοσκόπηση έγινε πριν από τις μεγάλες νίκες για τον Sanders και τον Cruz στις προκριματικές εκλογές της Τρίτης 5 Απριλίου στο Γουισκόνσιν
Οι διαδικτυακές πλατφόρμες προβλέψεων, όπου οι χρηματιστές μπορούν να «ποντάρουν» στην πολιτική και μία σειρά άλλων γεγονότων, λένε μία παρόμοια ιστορία.
Στην ιστοσελίδα On PredictIt, η Clinton διαπραγματευόταν νωρίς την Τετάρτη 6 Απριλίου στα Wednesday στα 59 σεντς ανά μετοχή, το οποίο ισούται με την πιθανότητα που της δίνουν οι συμμετέχοντες να είναι ο τελικός νικητής.
Ο Trump βρίσκεται στα 17 σεντς, ο Sanders στα 16 σεντς και ο Cruz στα 15 σεντς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης