Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κύπρος: Την άμεση διερεύνηση του θέματος με τα Panama Papers ζήτησε ο πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης

Κύπρος: Την άμεση διερεύνηση του θέματος με τα Panama Papers ζήτησε ο πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης
Ζητά να διαπιστωθεί αν εμπλέκονται ή όχι με οποιοδήποτε τρόπο σε παράνομες ενέργειες κυπριακές εταιρείες
Την άμεση διερεύνηση του θέματος που προέκυψε από τα λεγόμενα Panama Papers (Έγγραφα του Παναμά) ζητά η κυπριακή κυβέρνηση από τις αρμόδιες Εποπτικές Αρχές και επαγγελματικές ομάδες, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν με καθ' οιονδήποτε τρόπο εμπλέκονται ή όχι σε παράνομες ενέργειες οποιεσδήποτε κυπριακές εταιρείες.
Όπως αναφέρεται σε δήλωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας, ο πρόεδρος Αναστασιάδης, σε απάντηση των δηλώσεων του Γ.Γ. του ΑΚΕΛ αναφορικά με τα λεγόμενα έγγραφα του Παναμά, επιθυμεί να δηλώσει πως «η κυβέρνηση θεωρεί απόλυτα δικαιολογημένη την ανησυχία που εκφράζει ο γ.γ. του ΑΚΕΛ, έστω και αν οι υπό διερεύνηση υποθέσεις ανάγονται στο παρελθόν.
»Σε αυτό το πλαίσιο καλεί τις αρμόδιες Εποπτικές Αρχές και τις επαγγελματικές ομάδες να διερευνήσουν άμεσα το θέμα προκειμένου να διαπιστωθεί εάν με καθ' οιονδήποτε τρόπο εμπλέκονται ή όχι σε παράνομες ενέργειες οποιεσδήποτε κυπριακές εταιρείες».
Ο πρόεδρος της Κύπρου, επισημαίνεται, θέλει να καταστήσει σαφές ότι επιθυμία της κυβέρνησης είναι η Κυπριακή Δημοκρατία να παραμείνει ως υψηλού επιπέδου κέντρο παροχής υπηρεσιών και επιχειρηματικότητας μακρά από έκνομες πρακτικές και ταυτόχρονα θέλει να τονίσει ότι τα τελευταία χρόνια η Κυπριακή Δημοκρατία έχει κάνει άλματα υιοθετώντας πλήρως όλες τις διεθνείς βέλτιστες πρακτικές για καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης