Τελευταία Νέα
Οικονομία

Σταθάκης (YΠΟΙΚ): Μέχρι το 2022 είναι βιώσιμο το χρέος – Στις 22 Απριλίου η ολοκλήρωση της αξιολόγησης

Σταθάκης (YΠΟΙΚ): Μέχρι το 2022 είναι βιώσιμο το χρέος – Στις 22 Απριλίου η ολοκλήρωση της αξιολόγησης
Οι αλλαγές για το ασφαλιστικό και το φορολογικό θα περάσουν από τη Βουλή χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, εκτίμησε ο υπουργός Οικονομίας
Μέχρι το 2022 είναι βιώσιμο το ελληνικό χρέος, τόνισε ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στο Ελληνο-Γερμανικό Business Forum «Restoring Confidence and Navigation for new trade, investment and startups» του Economist, το οποίο πραγματοποιείται στο Βερολίνο.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «μέχρι το 2022 το χρέος είναι βιώσιμο, όμως, μετά από αυτό θα χρειαστούμε νέο γύρο συζητήσεων».
Παράλληλα, ανέφερε ότι «βλέπει» ισχυρή κυκλική ανάπτυξη αυτή τη στιγμή, ενώ εκτίμησε ότι το επιχειρηματικό κλίμα στην Ελλάδα βελτιώνεται μέρα με την ημέρα και θα υπάρξει ανάπτυξη της οικονομίας το δεύτερο εξάμηνο του 2016.
Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές, σημείωσε ότι οι αλλαγές στο ασφαλιστικό και το φορολογικό θα περάσουν από τη Βουλή χωρίς μεγάλα προβλήματα, επισημαίνοντας παράλληλα ότι τα σχετικά νομοσχέδια θα πάνε στο κοινοβούλιο αμέσως μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, την οποία εκτίμησε στις 22 Απριλίου.
Τέλος, ο υπουργός Οικονομίας αναφέρθηκε και στις ιδιωτικοποιήσεις, επισημαίνοντας ότι ο αρχικός στόχος για έσοδα 50 δισ. ευρώ δεν ήταν ρεαλιστικός και ότι πλέον έχει διαμορφωθεί στα 15 δισ. ευρώ, αν και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να είναι τελικά ακόμη μικρότερος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης