Απορρίπτει την πρόταση της ΝΔ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα capital controls η κυβέρνηση

Απορρίπτει την πρόταση της ΝΔ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα capital controls η κυβέρνηση
Η κυβέρνηση θεωρεί την κίνηση αυτή της ΝΔ ως αντιπερισπασμό στην πρόταση της κυβέρνησης να διερευνήσει τα θαλασσοδάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ 
Να απορρίπτει την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα capital controls εμφανίζεται η κυβέρνηση, σύμφωνα με διαρροές από το Μέγαρο Μαξίμου.
Ειδικότερα, πηγές από το περιβάλλον του πρωθυπουργού επισημαίνουν ότι η κυβέρνηση προτίθεται να απορρίψει την πρόταση που έχει αναγγείλει ότι θα καταθέσει η ΝΔ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής μεταξύ άλλων για τα capital controls και την υπογραφή του τρίτου προγράμματος στήριξης.
Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης γνωστοποίησε την πρόθεση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης από το βήμα της Βουλής, στο πλαίσιο της χθεσινής (29/3) ομιλίας του για τη δικαισύνη και τη διαφθορά.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η κυβέρνηση θεωρεί την κίνηση αυτή της ΝΔ ως αντιπερισπασμό στην πρόταση της κυβέρνησης να διερευνήσει τα θαλασσοδάνεια και τα οικονομικά σκάνδαλα.
Παράλληλα, υπογραμμίζουν πως είναι γνωστό ότι τα capital controls επιβλήθηκαν στη χώρα ως προσπάθεια να χειραγωγηθεί το δημοψήφισμα. Τονίζουν ότι ο λαός το γνωρίζει αυτό και πως η κυβερνητική πολιτική έχει εγκριθεί με εκλογές τον περασμένο Σεπτέμβριο, μετά τα capital controls.
Γι' αυτόν τον λόγο, σημειώνουν οι ίδιες πηγές, η κυβέρνηση δεν θα κάνει δεκτή την πρόταση της ΝΔ.


bankingnews.gr

BREAKING NEWS