Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: Η νέα ήπια προσέγγιση από τη Fed θα μπορούσε να πλήξει το... γιέν

Morgan Stanley: Η νέα ήπια προσέγγιση από τη Fed θα μπορούσε να πλήξει το... γιέν
Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Morgan Stanley προβλέπει ενίσχυση του αμερικανικού δολαρίου έναντι του ιαπωνικού νομίσματος
Η επικεφαλής της Fed, Janet Yellen, υιοθέτησε χθες, Τρίτη 29 Μαρτίου 2016, έναν αναμφισβήτητα έναν ήπιο τόνο κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στην Οικονομική Λέσχη της Νέας Υόρκης.
Μετά την ομιλία της, το αμερικανικό δολάριο υποχώρησε και η αγορά μετέφερε τις προσδοκίες για την επόμενη αύξηση επιτοκίων από τη Fed ακόμη περισσότερο στο μέλλον.
Σύμφωνα με το Bloomberg, η επόμενη αύξηση των επιτοκίων αναμένεται τώρα ότι θα πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο του 2017.
Υπό αυτό το πρίσμα, μια ομάδα αναλυτών της Morgan Stanley, με επικεφαλής τον Hans W. Redeker, περιέλαβε μία μικρή περίληψη σε σημείωμα προς τους πελάτες της σχετικά με το πώς ορισμένα σημαντικά νομίσματα θα μπορούσαν να κινηθούν σε αυτό το περιβάλλον:
«Οι ριψοκίνδυνες επενδύσεις θα εξακολουθήσουν να στηρίζονται από τη νέα ήπια προσέγγιση της Fed, δεδομένου ότι υποδεικνύει περισσότερη νομισματική χαλάρωση για κάθε μονάδα του ΑΕΠ από ότι θεωρείτο μέχρι σήμερα.
Με δεδομένη την αντίστροφη σχέση του ιαπωνικού γιέν με τον κίνδυνο, εξακολουθούμε να είμαστε long όσον αφορά την ισοτιμία δολαρίου/γιέν (σ.σ. δηλαδή αναμένεται ενίσχυση του δολαρίου), αν και άλλοι συνδυασμοί του ιαπωνικού νομίσματος με το ευρώ, το αυστραλιανό και το νεοζηλανδέζικο δολάριο θα πρέπει να κινηθούν καλύτερα για το γιέν.
Ο δείκτης beta MXN είναι επίσης πιθανό να κερδίσει στήριξη στο σημερινό επενδυτικό περιβάλλον».
Το ιαπωνικό γιεν είναι δεν κατέγραφε κάποια αξιοσημείωτη μεταβολή έναντι του δολαρίου την Τετάρτη 30 Μαρτίου.
Από τις αρχές Φεβρουαρίου το γιεν έχει ανατιμηθεί κατά 6,9% έναντι του δολαρίου.
Έτσι, η Morgan Stanley πιστεύει ότι η πρόσφατη ενίσχυση του γιεν δεν θα συνεχιστεί, καθώς τα πιο επικίνδυνα επενδυτικά προϊόντα θα βρουν στήριξη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης