Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοχαρόπουλος: Κάθε συζήτηση στη Βουλή είναι χρήσιμη - Έπρεπε να συζητάμε για το προσφυγικό και την αξιολόγηση

Θεοχαρόπουλος: Κάθε συζήτηση στη Βουλή είναι χρήσιμη - Έπρεπε να συζητάμε για το προσφυγικό και την αξιολόγηση

"Το θέμα της διαφάνειας είναι διαχρονικά επίκαιρο", ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θ. Θεοχαρόπουλος
«Κάθε συζήτηση στη Βουλή χρήσιμη είναι, όμως αυτή τη στιγμή αυτό που έπρεπε να συζητάμε, με τη μορφή του κατεπείγοντος μάλιστα, είναι το προσφυγικό, οι εξελίξεις και πως θα διαχειριστεί η χώρα αυτό το θέμα και η αξιολόγηση από την άλλη πλευρά, να έρθει ο πρωθυπουργός και υπουργός Οικονομικών και να ενημερώσει το κοινοβούλιο που βρισκόμαστε, ποιες είναι οι διαφωνίες και να υπάρχει μια συζήτηση επ’ αυτών των δεδομένων».
Αυτό υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μιλώντας στο Real fm, απαντώντας σε ερώτηση για την συζήτηση την Τρίτη στη Βουλή σχετικά με τις εξελίξεις στο χώρο της Δικαιοσύνης.
Σύμφωνα με τον κ. Θεοχαρόπουλο, «το θέμα της διαφάνειας είναι διαχρονικά επίκαιρο, όμως βλέπουμε συνεχώς μια διαδικασία μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ με αλληλοκατηγορίες, εμείς λέμε «όλα στο φως», να υπάρξει πραγματικά ταχύτητα, κάτι που δεν βλέπουμε από τον ΣΥΡΙΖΑ όλο τον προηγούμενο χρόνο, αντί αυτού βλέπουμε παρεμβάσεις στην δικαιοσύνη, τις οποίες και έχουμε καυτηριάσει κλπ.» .
Υπογράμμισε δε, πως με κινήσεις εντυπωσιασμού δεν λύνεται το θέμα και πρόσθεσε «φοβάμαι ότι την Τρίτη θα γίνει μια συζήτηση που απλώς ο ένας θα φωνάζει, μια διαδικασία που μόνο εθνική συνεννόηση δεν βγάζει, μια διαδικασία έντασης, η οποία είναι έξω από τις στιγμές που χρειάζεται αυτή τη στιγμή ο τόπος.
Βεβαίως να γίνει η συζήτηση, και στην Επιτροπή θεσμών και διαφάνειας, όπως έχουμε καλέσει, όπου εκεί γίνεται πραγματική δουλειά και όχι για το θεαθήναι.
Η συζήτηση είναι πολύ χρήσιμη, αλλά να αποφευχθούν κινήσεις εντυπωσιασμού, που δεν οδηγούν πουθενά».
Για την κεντροαριστερά, ο κ. Θεοχαρόπουλος σημείωσε πως «οι συζητήσεις είναι μπροστά μας, θα πρέπει να προχωρήσουμε γρήγορα, με προγραμματικές συμφωνίες και με κοινωνό την βάση, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ο ισχυρός, αυτόνομος πόλος της σοσιαλδημοκρατίας, του προοδευτικού κέντρου και της ανανεωτικής αριστεράς, με στόχο να υπάρχει μία λύση για την κοινωνία».
Ανέφερε πως για παράδειγμα, «πρέπει να απαντήσουμε στα ζητήματα που απασχολούν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με το φορολογικό, ώστε να μην φεύγουν στο εξωτερικό».
«Δεν μπορούμε να φορολογούμε τους ίδιους και τους ίδιους συνεπείς φορολογούμενους και αυτό το πλαίσιο αν δεν το βάλουμε κάτω, με μια προοδευτική φορολογική κλίμακα, δεν θα μπορέσουν να λυθούν προβλήματα όπως η ανεργία, η ανασυγκρότηση της χώρας», τόνισε χαρακτηριστικά.
Όσον αφορά την πορεία των συζητήσεων, ανέφερε ότι ήδη προχωρά η δημιουργία μιας επιτροπής, στην οποία θα συμμετέχουν εκπρόσωποι κομμάτων, φορέων, κινήσεων και ωριμάζουν οι συνθήκες ώστε να υλοποιηθεί, δρομολογώντας εξελίξεις.
«Πρέπει να υπάρχουν συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα, δεν πρέπει να κάνουμε τα λάθη του παρελθόντος», ανέφερε και πρόσθεσε ότι μέχρι τον Μάιο πρέπει οι συζητήσεις να έχουν αποτελέσματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης