Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Την εφαρμογή εκτάκτων μέτρων δημόσιας ασφάλειας αποφάσισε η κυβέρνηση μετά τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες

Την εφαρμογή εκτάκτων μέτρων δημόσιας ασφάλειας αποφάσισε η κυβέρνηση μετά τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες
Η κυβέρνηση δεν κρύβει τον προβληματισμό της για τις ενδεχόμενες συνέπειες που θα έχουν οι τελευταίες εξελίξεις στη συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας για το προσφυγικό
Την εφαρμογή ενός εκτάκτου σχεδίου αναβάθμισης της δημόσιας ασφαλείας αποφάσισε η κυβέρνηση μετά τις φονικές τρομοκρατικές επιθέσεις που εκδηλώθηκαν στις Βρυξέλλες την Τρίτη 22 Μαρτίου 2016 το πρωί.
Τα έκτακτα μέτρα ασφαλείας αποφασίστηκαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στην οποία συμμετείχαν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, αλλά και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.
Τα μέτρα θα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την αυξημένη προστασία δυνητικών στόχων συγκεκριμένων χωρών (Ολλανδία, Γαλλία κ.α.), όπως σχολεία, πρεσβείες και επιχειρήσεις, καθώς και πληρέστερη φύλαξη μεγάλων εμπορικών κέντρων, λιμένων και αεροδρομίων.
Οι αρχές θα επιχειρήσουν να βελτιώσουν τη συλλογή πληροφοριών από τα κέντρα διαμονής των προσφύγων και μεταναστών, ενώ θα δίδουν ιδιαίτερη βαρύτητα σε ύποπτες αφίξεις από συγκεκριμένες χώρες.
Η κυβέρνηση δεν κρύβει τον προβληματισμό της για τις ενδεχόμενες συνέπειες που θα έχουν οι τελευταίες εξελίξεις στην εφαρμογή της πρόσφατης συμφωνίας Ε.Ε.-Τουρκίας για το προσφυγικό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης