Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Σακελλαρίδη (ΠΣΕ): Εμπιστοσύνη, επενδύσεις και εξωστρέφεια απαιτούνται για την έξοδο από την κρίση

Σακελλαρίδη (ΠΣΕ): Εμπιστοσύνη, επενδύσεις και εξωστρέφεια απαιτούνται για την έξοδο από την κρίση
Περισσότερες από 1.400 επιχειρηματικές συναντήσεις προγραμματίστηκαν στο πλαίσιο του 1ου Go in Athens
Για να εξέλθει η η Ελλάδα από την κρίση έχει ανάγκη μία ισχυρή «αλυσίδα εξωστρέφειας», η οποία να διαπερνάει τον πρωτογενή τομέα, τη βιομηχανία, τον τουρισμό, τις μεταφορές, το χρηματο-πιστωτικό σύστημα και την επίσημη Πολιτεία.
Αυτό επεσήμανε τη Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016 το απόγευμα σε ομιλία της στο 1ο συνέδριο Go in Athens η πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΠΣΕ), Χριστίνα Σακελλαρίδη, σύμφωνα με την οποια οι στρατηγικοί στόχοι που θα έπρεπε να περιλαμβάνει μια Εθνική Στρατηγική Εξαγωγών είναι οι ακόλουθοι:
-Επέκταση της εξαγωγικής βάσης
-Διευκόλυνση σύζευξης προσφοράς και ζήτησης
-Ενεργητική προώθηση/προβολή των ελληνικών προϊόντων στο εξωτερικό.
Σύμφωνα με την Σακελλαρίδη, η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζουν σήμερα οι ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις είναι η έλλειψη ρευστότητας.
Για την ίδια, η διέξοδος της Ελλάδος από τη σημερινή κατάσταση ύφεσης «συνοψίζεται σε 3 λέξεις: Εμπιστοσύνη, Επενδύσεις, Εξωστρέφεια».
Όπως ανέφερε, «Το Go In Athens, λοιπόν, κάνει ακριβώς αυτό. Δημιουργεί ένα περιβάλλον εμπιστοσύνης, μέσα από τις συμπράξεις αξιόπιστων συνεργατών, Επενδύει στις παραγωγικές ικανότητες των ελληνικών επιχειρήσεων, χωρίς να τις επιβαρύνει οικονομικά και φυσικά Ενισχύει την Εξωστρέφεια των ελληνικών προϊόντων».
Η Σακελλαρίδη ζήτησε «μία ισχυρή δομή, ένα αξιόπιστο cluster, με διάθεση για επενδύσεις και σύγχρονους τρόπους προώθησης των εξαγωγών», όπως οι προσκλήσεις ξένων αγοραστών και η αξιοποίηση του διαδικτύου, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το Exportgate.
Παρά το αρνητικό ξεκίνημα των εξαγωγών το 2016, τα ελληνικά προϊόντα ταξείδεψαν σε περισσότερες από 150 χώρες του κόσμου, «αποτελώντας μια διαρκή επισήμανση ότι η Ελλάδα παράγει ποιοτικά και ανταγωνιστικά προϊόντα».
Όπως ανέφερε, περισσότερες από 1.400 επιχειρηματικές συναντήσεις προγραμματίστηκαν στο πλαίσιο του 1ου Go in Athens.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης