Τελευταία Νέα
Πολιτική

Διαφοροποιείται από τη γραμμή Καμμένου ο Κ. Ζουράρις: Να μην παραιτηθεί ο Μουζάλας για ένα γλωσσικό ολίσθημα

Διαφοροποιείται από τη γραμμή Καμμένου ο Κ. Ζουράρις: Να μην παραιτηθεί ο Μουζάλας για ένα γλωσσικό ολίσθημα
Το θέμα είναι η ελεεινή συμπεριφορά του ελληνικού κράτους επί 25 χρόνια, που δεν κατήγγειλε ποτέ την Ενδιάμεση Συμφωνία και δεν υποχρέωσε τους Ευρωπαίους να αποκαλούν τα Σκόπια με το προσωρινό επίσημο όνομα, δηλαδή «FYROM», σημείωσε ο κ. Ζουράρις
Σε διαφορετική γραμμή από την επίσημη θέση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κινήθηκε ο βουλευτής της παράταξης, Κώστας Ζουράρις, όσον αφορά στο θέμα των δηλώσεων του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζαλα.
Ειδικότερα, μιλώντας στο radio1d.gr, ο κ. Ζουράρις εκτίμησε ότι ο κ. Μουζάλας «δε χρειάζεται ούτε να παραιτηθεί, αλλά ούτε καν να ζητήσει συγγνώμη για μια γκάφα, για ένα γλωσσικό ολίσθημα, για μια ανοησία».
Ο ίδιος σημείωσε, μάλιστα, πως δεν είναι δυνατόν να εμμένουμε σε τέτοια θέματα, περί όνου σκιάς, και απέδωσε την «γκάφα» του κ. Μουζάλα στην κόπωση αλλά και στις συνεχείς επαφές του υπουργού με την Υπάτη Αρμοστεία του ΟΗΕ και τους παράγοντες των Βρυξελλών, οι οποίοι συστηματικά, όπως ανέφερε, αποκαλούν «Μακεδονία» τα Σκόπια.
Εν συνεχεία, ο κ. Ζουράρις υποστήριξε ότι το θέμα δεν είναι ο κ. Μουζάλας, αλλά η ελεεινή συμπεριφορά του ελληνικού κράτους επί 25 χρόνια, που δεν κατήγγειλε ποτέ την Ενδιάμεση Συμφωνία και δεν υποχρέωσε τους Ευρωπαίους να αποκαλούν τα Σκόπια με το προσωρινό επίσημο όνομα, δηλαδή «FYROM».
Τέλος, ο κ. Ζουράρις υπενθύμισε τη θέση του πως όποιος παραχωρεί όνομα, εκχωρεί έδαφος, αλλά αυτό, όπως είπε, δεν ισχύει στην περίπτωση Μουζάλα, καθώς έγινε εκ παραδρομής και μάλιστα το πήρε πίσω.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης