Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατρούγκαλος: Η Ελλάδα θα σεβαστεί τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το μνημόνιο για το ασφαλιστικό

Κατρούγκαλος: Η Ελλάδα θα σεβαστεί τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το μνημόνιο για το ασφαλιστικό
Το Μάιο η δεύτερη επίσκεψη της Επιτροπής Απασχόλησης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, για να εξετάσει επί τόπου την πορεία εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων
Για την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης σχετικά με τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού ενημέρωσε την Επιτροπή Απασχόλησης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο έλληνας υπουργός Απασχόλησης, Γιώργος Κατρούγκαλος.
Όπως αναφέρει σχετικά το ΑΠΕ, στις Βρυξέλλες πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 15 Μαρτίου 2016 η δεύτερη τακτική συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης των Διαπραγματεύσεων της Επιτροπής Απασχόλησης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, παρουσία του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου.
Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, ο έλληνας υπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα θα σεβαστεί τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το μνημόνιο, αλλά στο πλαίσιο μίας εθνικής μεταρρύθμισης η οποία στηρίζεται στις αρχές της ισονομίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης.
Παράλληλα, ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα δεχθεί πρόσθετες υποχρεώσεις που δεν απορρέουν από συμβατικές δεσμεύσεις ή ανάγονται στην άσκηση της κυβερνητικής πολιτικής, ιδίως στο σκέλος που αφορά τον αναδιανεμητικό χαρακτήρα του συστήματος υπέρ των αδυνάτων και των μεσαίων στρωμάτων.
Η Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου αναμένεται ότι θα πραγματοποιήσει δεύτερη επίσκεψη στην Αθήνα τον Μάιο, ώστε να εξετάσει επί τόπου την πορεία εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων και να έρθει σε επαφή με δημόσιους φορείς και κοινωνικούς εταίρους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης