Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οικονόμου (ΝΔ): Η κυβέρνηση οδηγεί σε αδιέξοδο το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας και σε ασφυξία τους συνταξιούχους

Οικονόμου (ΝΔ): Η κυβέρνηση οδηγεί σε αδιέξοδο το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας και σε ασφυξία τους συνταξιούχους
«Δυστυχώς, οι προβλέψεις που έχουμε κάνει για ουσιαστική στάση πληρωμών στις συντάξεις επιβεβαιώνονται», υπογράμμισε ο κ. Οικονόμου
Την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση οδηγεί σε αδιέξοδο το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας και σε ασφυξία τους συνταξιούχους διατύπωσε σήμερα, Τρίτη, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Οικονόμου.
Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Οικονόμου, με αφορμή την απόφαση του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για περικοπές στα μερίσματα των δημοσίων υπαλλήλων, ανέφερε: «Δυστυχώς, η κατάσταση ξεπερνάει κάθε προηγούμενο.
Σύμφωνα με τον εγκεκριμένο προϋπολογισμό του Μετοχικού Ταμείου Δημοσίων Υπαλλήλων από τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης θα χορηγούνται εφεξής τα μερίσματα στους δικαιούχους του ταμείου, ανά τρίμηνο.
Έτσι, η επόμενη πληρωμή θα πραγματοποιηθεί στις 29/6/16».
Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Δυστυχώς, οι προβλέψεις που έχουμε κάνει για ουσιαστική στάση πληρωμών στις συντάξεις επιβεβαιώνονται.
Ήδη, το μέρισμα των 286.000 συνταξιούχων του Δημοσίου θα καταβάλλεται ανά τρίμηνο και σίγουρα με μειώσεις που θα υπερβαίνουν μεσοσταθμικά το 35%».
Τέλος, ο κ. Οικονόμου άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση, καθώς, όπως είπε, «η κυβέρνηση της υποτιθέμενης 13ης σύνταξης, με την καταστροφική της πολιτική, οδηγεί σε αδιέξοδο το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας μας και σε ασφυξία τους συνταξιούχους».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης