Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Αλ Κάιντα πίσω από την πολύνεκρη ένοπλη επίθεση στην Ακτή Ελεφαντοστού - 16 νεκροί ανάμεσά τους και 4 Ευρωπαίοι

tags :
Η Αλ Κάιντα πίσω από την πολύνεκρη ένοπλη επίθεση στην Ακτή Ελεφαντοστού - 16 νεκροί ανάμεσά τους και 4 Ευρωπαίοι
Μεταξύ των νεκρών είναι και οι έξι ένοπλοι που άνοιξαν πυρ
(upd4) Η Αλ Κάιντα βρίσκεται πίσω απο την αιματηρή ένοπλη επίθεση σε τουριστικό θέρετρο στην Ακτή Ελεφαντοστού όπου σκοτώθηκαν 16 άνθρωποι μεταξύ των οποίων και 4 ευρωπαίοι πολίτες.
Οπως ανακοίνωσαν οι αρχές, δεκατέσσερις πολίτες και δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν στο παραλιακό θέρετρο στην Ακτή Ελεφαντοστού, ενώ νεκροί είναι και οι έξι ένοπλοι που άνοιξαν πυρ στην παραλία.
«Εξουδετερώθηκαν» οι έξι από τους τρομοκράτες που σκόρπισαν το θάνατο στην Ακτή Ελεφαντοστού, όπως μεταδίδει τώρα η Le Monde, επικαλούμενη τον υπουργό εσωτερικών της χώρας της Δυτικής Αφρικής.
Άλλοι δύο ακόμα διαφεύγουν, καταδιωκόμενοι, ωστόσο, από τις ειδικές δυνάμεις.
Πάντως, ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε, αφού νωρίτερα αξιωματούχος του στρατού επιβεβαίωσε ότι οι νεκροί ήταν 12 (στο γενικό νοσοκομείο έχουν μεταφερθεί οι 10) και οι τραυματίες 17, εκ των οποίων οι δύο διακομίστηκαν στην πρωτεύουσα Αμπιτζάν.
Οι δολοφόνοι ήταν νέοι και σύμφωνα με μαρτυρίες φώναζαν στα θύματά τους Allah Akbar πριν τα εκτελέσουν.

Νωρίτερα το bankingnews έγραφε:

Πυροβολισμοί ακούστηκαν την Κυριακή 13 Μαρτίου στην παραλία Grand Bassam, ένα πολυσύχναστο τουριστικό θέρετρο, που απέχει περίπου 40 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της Ακτής Ελεφαντοστού, το Αμπιτζάν, όπως αναφέρει η Le Monde.
Ένας αυτόπτης μάρτυρας υποστήριξε ότι οι ένοπλοι προσέγγισαν την παραλία στο σημείο που βρίσκονται αρκετά ξενοδοχεία.
Υπάρχουν τραυματίες, αλλά όχι και επίσημος απολογισμός, τουλάχιστον για την ώρα.
Βίντεο έχουν αναρτηθεί στο Facebook και δείχνουν τους τουρίστες να προσπαθούν να αποφύγουν τους πυροβολισμούς.
Αρκετοί μάρτυρες ανέφεραν ότι η αστυνομία έχει ήδη αρχίσει την έρευνα στην περιοχή και σύμφωνα με πληροφορίες οι πρώτοι πυροβολισμοί έπεσαν στο ξενοδοχείο Koral Beach και συνεχίστηκαν στις γύρω εγκαταστάσεις.
Οι απόψεις διίστανται, πάντως, όσον αφορά τα κίνητρα των δραστών, αφού άλλοι μιλούν για ληστεία και άλλοι για τρομοκρατική ενέργεια.
Ένας μάρτυρας ανέφερε, ωστόσο, ότι «πυροβολούσαν χωρίς διακρίσεις όλο τον κόσμο και προχωρούσαν από το ένα ξενοδοχείο στο άλλο».

(Πρώτη ενημέρωση 17:35, Κυριακή 13 Μαρτίου 2016)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης