Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κριτική από Κυρ. Μητσοτάκη και Κ. Μπακογιάννη στην κυβέρνηση για ολιγωρίες στο προσφυγικό

Κριτική από Κυρ. Μητσοτάκη και Κ. Μπακογιάννη στην κυβέρνηση για ολιγωρίες στο προσφυγικό
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισκέφθηκε το κέντρο προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων στις Θερμοπύλες
Τα συγχαρητήριά του στον Περιφέρειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη για την ετοιμότητα και την ταχύτητα που επέδειξε ως προς την δημιουργία προσωρινού χώρου φιλοξενίας προσφύγων εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στους νομούς Βοιωτίας και Φθιώτιδας ενόψει του 10ου Τακτικού Εθνικού Συνεδρίου του κόμματος που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το τριήμερο 22 - 24 Απριλίου 2016.
«Θέλω να συγχαρώ τον Περιφερειάρχη κ. Μπακογιάννη, γιατί σε πάρα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, κατάφερε - αυτός και το επιτελείο του - να ετοιμάσουν αυτή τη δομή προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων.
Το έκαναν με δική τους πρωτοβουλία.
Το έκαναν με ένα Κράτος το οποίο δυστυχώς, ως προς τον κεντρικό συντονισμό, εξακολουθεί να είναι εκκωφαντικά απών» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.
Και συνέχισε λέγοντας: «Θέλω - και μέσω του Περιφερειάρχη - να συγχαρώ όλη την τοπική κοινωνία, διότι πραγματικά αυτές οι δομές δεν μπορούν να υποστηριχτούν χωρίς ουσιαστική εθελοντική προσφορά.
Είτε μιλάμε για γιατρούς, είτε μιλάμε για απλούς πολίτες, οι οποίοι έρχονται και συνεισφέρουν σε αυτήν την πολύ μεγάλη προσπάθεια, η οποία καταβάλλεται εδώ.
Αλλά είναι επίσης εξίσου σαφές ότι το πρόβλημα, κάθε μέρα που περνά, διογκώνεται. Τα βόρεια σύνορα της χώρας είναι κλειστά.
Ταυτόχρονα, οι ροές από το ανατολικό Αιγαίο συνεχίζονται με αμείωτη ένταση.»
Και επέκρινε την κυβέρνηση λέγοντας:
«Χρειάζεται, επιτέλους, από την Κυβέρνηση ένας σοβαρός κεντρικός σχεδιασμός για το που θα κατασκευαστούν άλλοι τέτοιοι προσωρινοί χώροι φιλοξενίας.
Δεν χωρούν άλλες ολιγωρίες, δεν χωρούν άλλες καθυστερήσεις.
Προφανώς, και η Τοπική Αυτοδιοίκηση Α΄ και Β΄ βαθμού δε μπορεί μόνη της να σηκώσει αυτήν την πολύ μεγάλη προσπάθεια».
Ο Κώστας Μπακογιάννης από την πλευρά του, ευχαρίστησε τον κ. Μητσοτάκη για την ευαισθησία, όπως είπε, που δείχνει και για το ότι είναι διαρκώς δίπλα στην προσπάθεια που κάνει η Τοπική Αυτοδιοίκηση να δίνει πραγματικές λύσεις σε πραγματικά προβλήματα.
«Όλοι ξέρουμε, πάρα πολύ καλά, ότι πρέπει να συνεργαστούμε, πρέπει να δουλέψουμε μαζί.
Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι σύμμαχος σε αυτήν την προσπάθεια είναι η τοπική κοινωνία» τόνισε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας.
«Ένα πραγματικό κύμα ανθρωπιάς έχει σηκωθεί και μας έχει σκεπάσει όλους.
Και αυτό, μας δίνει δύναμη και προχωράμε μπροστά αποφασισμένοι, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες. Διασφαλίζοντας, όμως, παράλληλα, τη δημόσια ασφάλεια και τη δημόσια υγεία» κατέληξε.
Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην περιοχή ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισκέφτηκε, εκτός από τον προσωρινό χώρο φιλοξενίας προσφύγων στις Θερμοπύλες, και τις γυναικείες φυλακές του Ελαιώνα Θηβών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης