Τελευταία Νέα
Διεθνή

Citigroup: Η Αργεντινή σύντομα θα επιστρέψει στις κεφαλαιαγορές – Πιθανή έκδοση ομολόγων έως 12 δισ. δολ.

Citigroup: Η Αργεντινή σύντομα θα επιστρέψει στις κεφαλαιαγορές – Πιθανή έκδοση ομολόγων έως 12 δισ. δολ.
Θετική ιστορία η Αργεντινή, θα τα καταφέρει τονίζει η αμερικανική τράπεζα
Πλησιάζει η επιστροφή της Αργεντινής στις κεφαλαιαγορές, όμως η βασική ανησυχία της χώρας, όπως σημειώνει η Citigroup, ήταν πάντα με τι επιτόκιο θα πρέπει να αποπληρώσει τους δανειστές της.
Πάντως, σύμφωνα με τη Citigroup, η κυβέρνηση δεν θα έχει πρόβλημα.
Την περασμένη εβδομάδα, ο πρόεδρος της Αργεντινής, Mauricio Macri, συμφώνησε στην αποπληρωμή 4,65 δισ. δολαρίων προς τέσσερις πιστωτές της χώρας, οι οποίοι αρνήθηκαν να αναδιαρθρώσουν το χρέος μετά την πτώχευσή της το 2011, ανοίγοντας τον δρόμο ώστε η Αργεντινή να ανακτήσει την πρόσβασή της στις διεθνείς αγορές χρέους.
Αναλυτές της Citigroup εκτιμούν ότι η Αργεντινή ίσως να προσπαθήσει να αντλήσει ποσό 11-12 δισ. δολαρίων από την αγορά ομολόγων, κάτι που αν συμβεί θα είναι η μεγαλύτερη έκδοση αναδυόμενης οικονομίας από το 1996.
Πρόκειται, για ένα υπέρογκο ποσό, δεδομένης της ιστορίας πτωχεύσεων.
Όμως, με το κλίμα να είναι «Bullish» έναντι της μεταρρυθμιστικής ατζέντας του αργεντίνου προέδρου Macri, οδηγώντας υψηλότερα τις τιμές των ομολόγων και μετοχών της Αργεντινής, η χώρα θα είναι ικανή να επιτύχει αυτή τη συμφωνία.
Όπως αναφέρει η Citigroup, «η Αργεντινή είναι μια από τις λίγες θετικές ιστορίες στις αναδυόμενες αγορές και είναι πιθανόν να συνεχίσει να ευνοείται από πολλούς πραγματικούς επενδυτές (…) Εκτιμούμε ότι η ελκυστική ιστορία της Αργεντινής έχει οδηγήσει πολλούς να λάβουν θέσεις overweight, που πιθανόν να διατηρήσουν».



Η Αργεντινή θα προσφέρει 5ετή, 10ετή και 30ετή ομολόγα, προβλέπει η Citigroup, τα οποία εκτιμά ότι θα έχουν αποδόσεις 7,26% το 5ετές, 8,41% το 10ετές και 9,7% το 30ετές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης