Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μουζάλας: Η Ελλάδα έθεσε θέμα αύξησης των ροών μετεγκατάστασης από την Τουρκία, στο συμβούλιο ΥΠΕΣ της Ε.Ε.

Μουζάλας: Η Ελλάδα έθεσε θέμα αύξησης των ροών μετεγκατάστασης από την Τουρκία, στο συμβούλιο ΥΠΕΣ της Ε.Ε.
Στο συμβούλιο υπουργών Εσωτερικών της Ε.Ε., μετά από πολύ καιρό συζητήθηκε το προσφυγικό ζήτημα «με ένα ύφος που ανταποκρίνεται στις σημερινές συνθήκες»
Το ζήτημα της αύξησης των ροών μετεγκατάστασης και επανεγκατάστασης μεταναστών απ' ευθείας από την Τουρκία, τέθηκε σήμερα Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016 από την ελληνική κυβέρνηση στο ευρωπαϊκό συμβούλιο υπουργών Εσωτερικών, σύμφωνα με σχετικές δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα από τις Βρυξέλλες.
Όπως τόνισε ο ίδιος, στο συμβούλιο μετά από πολύ καιρό συζητήθηκε το προσφυγικό ζήτημα «με ένα ύφος που ανταποκρίνεται στις σημερινές συνθήκες».
Το συμβούλιο εξέτασε την εφαρμογή των παραμέτρων του σχεδίου δράσης με την Τουρκία, στη βάση των αποτελεσμάτων της περασμένης συνόδου κορυφής της Ε.Ε..
Σύμφωνα με τον Μουζάλα, για πρώτη φορά πολλά κράτη-μέλη (εκτός από τις χώρες της ανατολικής Ευρώπης) δήλωσαν ότι θα συμμετάσχουν στη μετεγκατάσταση και υποσχέθηκαν να αυξήσουν τον σχετικό αριθμό προσφύγων που αποδέχονται, ενώ παράλληλα δεσμεύθηκαν να καλύψουν πλήρως τις ανάγκες της Frontex και της EASO.
Η ελληνική πλευρά υπενθύμισε στο συμβούλιο τον υποχρεωτικό χαρακτήρα του σχεδίου δράσης, προτείνοντας πρακτικές λύσεις για το πώς μπορεί να βοηθηθεί η Τουρκία να συμμετάσχει στην επίλυση του προβλήματος.
Σχετικά με το θέμα της επανεισδοχής, ο Μουζάλας τόνισε, ότι η Ελλάδα ζήτησε βοήθεια από την Ε.Ε. για να προχωρήσει το συντομότερο δυνατόν, δίχως να θίγονται τα δικαιώματα των προσφύγων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης