Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Δεν ασκούνται διώξεις σε στελέχη της Citigroup για τα «τοξικά» ομόλογα του 2008

tags :
ΗΠΑ: Δεν ασκούνται διώξεις σε στελέχη της Citigroup για τα «τοξικά» ομόλογα του 2008
Έκλεισε οριστικά η έρευνα για την πώληση τιτλοποιημένων στεγαστικών δανείων από την Citigroup χωρίς την άσκηση διώξεων
Στην απόφαση να μην ασκηθούν διώξεις κατά στελεχών ή υπαλλήλων της αμερικανικής τράπεζας Citigroup για την έκδοση και την πώληση τιτλοποιημένων στεγαστικών δανείων στη χρηματοοικονομική κρίση του 2008 κατέληξαν οι αρμόδιες αρχές των ΗΠΑ.
Η απόφαση αυτή, που αναφέρεται σε κυβερνητικό έγγραφο που έχει στην κατοχή του το ειδησεογραφικό δίκτυο Reuters, είναι η πρώτη δημόσια αναγνώριση από τις αρχές των ΗΠΑ ότι δεν θα διωχθούν στελέχη σε μεγάλη τράπεζα για την εμπλοκή τους στην πώληση δισεκατομμυρίων δολαρίων «τοξικών» στεγαστικών δανείων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η απόφαση λήφθηκε μετά τον διακανονισμό 7 δισ. δολαρίων της Citigroup με τις αμερικανικές αρχές το 2014.
Στην έκθεση καταγράφεται ότι μετά τον διακανονισμό, οι εισαγγελείς εξέτασαν όλα τα στοιχεία για να δουν αν μπορούν να ασκηθούν διώξεις κατά προσώπων και κατέληξαν «πως δεν υπήρχαν επαρκή στοιχεία».
Η έρευνα είχε επικεντρωθεί στις πρακτικές της τράπεζας σχετικά με την πώληση και την έκδοση τιτλοποιημένων στεγαστικών δανείων από το 2006 ως το 2007.
Υπενθυμίζεται ότι σε διακανονισμούς προχώρησαν ακόμη η JP Morgan το 2013 (13 δισ. δολ.), η Bank of America το 2014 (16,5 δισ. δολ.) και η Morgan Stanley στις 25 Φεβρουαρίου (3,2 δισ. δολ.).
Επίσης, τον Ιανουάριο η Goldman Sachs ανακοίνωσε πως κατέληξε σε συμφωνία επί της αρχής για να καταβάλει 5 δισ. δολ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης