Τελευταία Νέα
Διεθνή

Villeroy de Galhau (ΕΚΤ): Δεν βρίσκεται σε αποπληθωρισμό η Ευρωζώνη, η μάχη όμως δεν έχει τελειώσει

Villeroy de Galhau (ΕΚΤ): Δεν βρίσκεται σε αποπληθωρισμό η Ευρωζώνη, η μάχη όμως δεν έχει τελειώσει
Ο πληθωρισμός θα επιστρέψει σε ελαφρώς θετικό έδαφος στο δεύτερο ήμισυ του 2016, όταν οι τιμές του πετρελαίου σταθεροποιηθούν, τόνισε
Ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη παραμένει πολύ χαμηλά, τόνισε το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ και κεντρικός τραπεζίτης της Γαλλίας, Francois Villeroy de Galhau, σε ομιλία του, σήμερα, Τετάρτη, στο Παρίσι.
Ωστόσο, όπως ανέφερε, η Ευρωζώνη δεν βρίσκεται σε αποπληθωρισμό, για να προσθέσει ότι η μάχη δεν έχει τελειώσει.
Μάλιστα, προέβλεψε ότι ο πληθωρισμός θα επιστρέψει σε ελαφρώς θετικό έδαφος στο δεύτερο ήμισυ του 2016, όταν οι τιμές του αργού πετρελαίου θα έχουν σταθεροποιηθεί.
Παράλληλα, τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα αναζητήσει ενδείξεις δευτερογενών επιδράσεων από τις χαμηλές τιμές του πετρελαίου όταν δημοσιεύσει τις προβλέψεις της την επόμενη εβδομάδα και επισήμανε ότι δεν πρέπει να αφήσουμε τις προβλέψεις για τον πληθωρισμό να είναι πολύ απαισιόδοξες.
Αναφερόμενος στους κινδύνους για την παγκόσμια οικονομία σημείωσε ότι αναμφισβήτητα έχουν αυξηθεί και ότι η αστάθεια στις αγορές είναι υπερβολική.
Όσον αφορά τις γαλλικές τράπεζες, ο Francois Villeroy de Galhau ανέφερε ότι είναι πολύ πιο ισχυρές απ' ό,τι πριν από την κρίση του 2007-2008.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης