Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Barclays: Η αμερικανική οικονομία θα συνεχίσει να αναπτύσσεται το 2016 και το 2017

tags :
Barclays: Η αμερικανική οικονομία θα συνεχίσει να αναπτύσσεται το 2016 και το 2017
Δύο αυξήσεις των επιτοκίων της Fed το 2016 διαβλέπει η βρετανική τράπεζα
Την εκτίμηση ότι η αμερικανική οικονομία θα συνεχίσει να αναπτύσσεται τόσο κατά το τρέχον έτος, όσο και το 2017, διατυπώνει σε έκθεση, υπό τον τίτλο «US Economic Outlook: Chart Deck», η βρετανική τράπεζα Barclays.
H Barclays εκτιμά πως η οικονομία των ΗΠΑ θα έχει ως «σύμμαχο» την ενίσχυση της καταναλωτικής δαπάνης, ενώ προβλέπει ότι οι χαμηλές πετρελαϊκές τιμές θα ευνοήσουν τα νοικοκυριά.
Επιπλέον, σύμφωνα με τη βρετανική τράπεζα, η αμερικανική οικονομία θα συνεχίσει να προσθέτει περί τις 200 χιλ. θέσεις εργασίας.
Σημειώνεται ότι η απασχόληση είναι ένα από τα βασικά στοιχεία που λαμβάνει υπόψη η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve - Fed) για τη «χαρτογράφηση» της νομισματικής πολιτικής της.
Η Barclays, πάντως, διαβλέπει τέσσερις αυξήσεις των αμερικανικών επιτοκίων εντός του 2016, παρότι, όπως σημειώνει, το ισχυρό δολάριο και η πτώση των τιμών των εμπορευμάτων ασκεί πιέσεις στον πληθωρισμό των ΗΠΑ.
Τέλος, η βρετανική τράπεζα εντοπίζει τους κινδύνους για την αμερικανική οικονομία στην απειλή από τις εξωτερικές εξελίξεις, όπως πχ η πτώση της αξίας των νομισμάτων των αναδυόμενων οικονομιών.

Αναλυτικά οι εκτιμήσεις της Barclays για την ανάπτυξη των ΗΠΑ το διάστημα 2016-2017



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης