Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαδοπούλου (εκπρ. ΑΝΕΛ) για προσφυγική κρίση: Η Ευρώπη καλείται να αποδείξει ότι λειτουργεί ως Ένωση

Παπαδοπούλου (εκπρ. ΑΝΕΛ) για προσφυγική κρίση: Η Ευρώπη καλείται να αποδείξει ότι λειτουργεί ως Ένωση
«Το μεταναστευτικό πρέπει να αντιμετωπιστεί στη χώρα μας ως εθνικό ζήτημα και όχι ως ζήτημα κομματικών αποχρώσεων ή κομματικών παιχνιδιών»
Ότι η Ευρώπη καλείται να αποδείξει ότι μπορεί να λειτουργεί ως Ένωση στην προσφυγική κρίση, υπογράμμισε η νέα εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Μανταλένα Παπαδοπούλου, σε συνέντευξη, που παραχώρησε στην κρατική τηλεόραση.
Κληθείσα να σχολιάσει το κατά πόσο η κυβέρνηση κινδυνεύει, λόγω της διαχείρισης του προσφυγικού, η κα Παπαδοπούλου, τόνισε πως «το ζήτημα των μεταναστευτικών ροών το οποίο είναι σε κρίσιμη φάση, είναι διεθνές ζήτημα ασφαλείας και η χώρα μας καλείται να το αντιμετωπίσει όχι μόνη της, αλλά σε συνεργασία με τις χώρες της Ε.Ε.», ενώ προσέθεσε ότι «το μεταναστευτικό πρέπει να αντιμετωπιστεί στη χώρα μας ως εθνικό ζήτημα και όχι ως ζήτημα κομματικών αποχρώσεων ή κομματικών παιχνιδιών».
«Θα δούμε τι θα γίνει στο προσεχές Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών», είπε.
Στη συνέχεια τόνισε ότι «δυστυχώς στο παρελθόν οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν είχαν μια στρατηγική προληπτική για την αντιμετώπισή του, που δεν θα μας επέβαλε να «τρέχουμε» την τελευταία στιγμή.
Από το 2002 υπάρχει αναφορά του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ - ήταν ήδη γνωστή πριν από λίγα χρόνια όταν ήμουν μεταπτυχιακή φοιτήτρια - που μιλούσε για τη Συρία και για τυχόν ανάφλεξη.
Από το 2008 ήδη το μεταναστευτικό αναγνωρίζεται διεθνώς ως ζήτημα ασφαλείας»
Παράλληλα, η εκπρόσωπος Τύπου του κυβερνητικού εταίρου σημείωσε πως «το θέμα είναι ότι αριθμός των μεταναστών σήμερα είναι τέτοιος που η κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να το διαχειριστεί με διαφορετικό τρόπο.
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας στην αρχή απέφυγε να εμπλακούν οι Ένοπλες Δυνάμεις στο θέμα αυτό - δεν είναι δουλειά του Στρατού.
Όταν όμως το πρόβλημα οξύνθηκε, η χώρα μας έπρεπε να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της έναντι της Ευρώπης».
Χαρακτηριστικά, δε, επισήμανε: «Μακάρι να έκαναν το ίδιο και οι άλλες χώρες της Ε.Ε. Βλέπουμε όμως ορισμένες χώρες, όπως η Αυστρία, αντί να τηρούν τους κανόνες και τις συμφωνίες, να υιοθετούν άλλες πολιτικές.
Η Ευρώπη καλείται να αποδείξει ότι μπορεί να λειτουργήσει ως Ένωση την ώρα που πολλοί μιλούν ακόμη και για ομοσπονδιοποίηση και γίνεται λόγος για εμβάθυνση».
Για το αν η διαχείριση του μεταναστευτικού έχει μεγαλύτερο πολιτικό κόστος για τους ΑΝΕΛ από ό,τι για τον ΣΥΡΙΖΑ, η κα Παπαδοπούλου σχολίασε ότι «το πολιτικό - κομματικό κόστος, οι ΑΝΕΛ το εισπράξαμε όταν προχωρήσαμε στη συμφωνία του περασμένου Ιουλίου.
Μετά την επανεκλογή μας στη Βουλή τον Σεπτέμβριο, με δεδομένο ότι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στο προσφυγικό έχει δείξει δείγματα γραφής και έχει φέρει αποτελέσματα, δεν νομίζω ότι θα έχουμε τέτοιο πρόβλημα.
Εξάλλου, οι ΑΝΕΛ έχουμε αποδείξει ότι βάζουμε το εθνικό συμφέρον πάνω από το κομματικό όφελος».
Η ίδια αναφέρθηκε και στα προβλήματα αιχμής της ελληνικής κοινωνίας και τις προτεραιότητες που θέτουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.
Πιο συγκεκριμένα, είπε πως «υπάρχουν κρίσιμα θέματα που αποτελούν πρόκληση για τη διαχείρισή τους, όπως είναι το ασφαλιστικό και το φορολογικό, το θέμα των αγροτών, το οποίο θα δούμε πως θα προχωρήσει στο επικείμενο νομοσχέδιο.
Υπάρχει επίσης το ζήτημα της διαπλοκής και της διαφθοράς.
Ένα σύστημα το οποίο χτίστηκε επί χρόνια και αυτή η κυβέρνηση δείχνει αποφασισμένη να το αντιμετωπίσει.
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στηρίζουμε την κυβέρνηση για να χτυπήσει τη διαπλοκή και να φτάσει μέχρι το κόκαλο».
Ακόμα, σχολίασε πως «αναμφισβήτητα αυτό που απασχολεί τους νέους αλλά και το σύνολο της κοινωνίας είναι το ζήτημα της εργασίας.
Πως να αναπτυχθεί η χώρα εάν το φορολογικό δεν διορθωθεί, πώς να έρθουν επενδύσεις όταν οι ελληνικές επιχειρήσεις μεταναστεύουν στο εξωτερικό.
Αυτό που περιμένουν οι πολίτες από τους ΑΝΕΛ, εκτιμώ ότι είναι να παρεμβαίνουν στα κρίσιμα ζητήματα, και στα εθνικά που είναι ζωτικής σημασίας για τη χώρα μας, και να δείξουμε ότι είμαστε το αναγκαίο καλό, για το οποίο άλλωστε μας εξέλεξαν οι πολίτες».
Τέλος, «μετά από τρία χρόνια από την εκλογή μου στην προεδρία της Νεολαίας των ΑΝΕΛ, είναι μεγάλη τιμή τόσο προσωπικά όσο και για το σύνολο της νεολαίας η εμπιστοσύνη που έδειξε έμπρακτα ο Πρόεδρός μας Πάνος Καμμένος στη νέα γενιά.
Είναι ένας ρόλος μεγάλης ευθύνης και πρόκλησης σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς να εκπροσωπώ το σύνολο του Κινήματος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων», σχολίασε σχετικά με την ανάληψη των νέων καθηκόντων της.
Σημειώνεται ότι η κα Μανταλένα Παπαδοπούλου αντικατέστησε την κα Μαρίνα Χρυσοβελώνη στη θέση της εκπροσώπου Τύπου, καθώς η τελευταία υπουργοποιήθηκε.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης