Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Η BofA δικαιώθηκε απογοήτευσαν οι G20 – Θα έρθει ισχυρή πτώση στα διεθνή χρηματιστήρια; - Υπομονή έως τις 10/3

Η BofA δικαιώθηκε απογοήτευσαν οι G20 – Θα έρθει ισχυρή πτώση στα διεθνή χρηματιστήρια; - Υπομονή έως τις 10/3
Η ΕΚΤ συνεδριάζει στις 10 Μαρτίου του 2016 και τότε θα διαφανεί πόσο μπορεί να επηρεάσει τις αγορές η ΕΚΤ ή αν έχει ρίξει λευκή πετσέτα στην διεθνή κερδοσκοπία.
Η συνάντηση των G-20 στην Σαγκάη στις 27 και 28 Φεβρουαρίου ήταν μια μεγάλη απογοήτευση όπως έγκαιρα είχε προβλέψει η Bank of America Merrill Lynch.
Μάλιστα πρόσφατα η αμερικανική επενδυτική τράπεζα είχε προβλέψει ότι με βάση την λογική οι αγορές πρέπει να ανακάμψουν μετά την μεγάλη διόρθωση…ωστόσο υπάρχουν δύο μεγάλα προβλήματα:
Πρόβλημα 1: Η οικονομία των ΗΠΑ δεν μπορεί να «τραβήξει» το παγκόσμιο ΑΕΠ και τα κέρδη ανά μετοχή αλλά αυτό το πρόβλημα δεν είναι και τόσο κακό για να προκαλέσει παγκόσμιο πρόβλημα
Πρόβλημα 2: Η παγκόσμια ρητορική στην χάραξη πολιτική δείχνουν  άνεση και όχι ανησυχία….
Λόγω αυτών των προβλημάτων η Bank of America παραμένει  πωλητής στις επόμενες εβδομάδες ή και μήνες τουλάχιστον μέχρι να ξεκινήσει μια συντονισμένη δράση και υιοθετηθεί μια επιθετική παγκόσμια πολιτική απάντηση που θα αντιστρέψει την επιδείνωση στις παγκόσμιες προσδοκίες κέρδους.
Καλλιεργήθηκε η προσδοκία ότι η συνάντηση των G-20 στις 27 και 28 Φεβρουαρίου θα έδινε απαντήσεις αλλά αντί απαντήσεις οι αγορές πήραν μια μεγάλη απογοήτευση κυρίως γιατί προκάλεσε σύγχυση.
Οι φορείς χάραξης πολιτικής επανέλαβαν ότι η εν λόγω μεταβλητότητα  μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες στην οικονομική και χρηματοπιστωτική σταθερότητα.
Ταυτόχρονα ειπώθηκε ότι δεν πρέπει να υπάρξουν ανταγωνιστικές  υποτιμήσεις και να μην υπάρξουν συναλλαγματικές ισοτιμίες για ανταγωνιστικούς σκοπούς.
Π.χ. η Ιαπωνία έχει ή όχι την δυνατότητα  να αντιστρέψει τα κέρδη του γιεν έναντι του δολαρίου από την αρχή του έτους;
Η Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας παγιδεύτηκε με τα αρνητικά επιτόκια και ας τονίζει ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας ότι η απόφαση αυτή ήταν αποδεκτή από τις άλλες χώρες.  
Ο Ντάισελμπλουμ, ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών και πρόεδρος του Eurogroup της ευρωζώνης, είπε ότι «υπήρξε κάποια ανησυχία ότι μπορεί να εμπλακούν οι χώρες σε ανταγωνιστικές υποτιμήσεις».
Η Citigroup Global Markets της Ιαπωνίας ανέφερε ότι η πολιτική της Ιαπωνίας δεν είναι ιδιαίτερα ευπρόσδεκτη δηλαδή τα αρνητικά επιτόκια.
Κατά την Citigroup το sell off στις αγορές θα συνεχιστεί.
Κατά την Citigroup ο φόβος της αναποτελεσματικότητας της πολιτικής έχει οδηγήσει τους επενδυτές να υποβαθμίσουν τόσο την επίδραση των μελλοντικών κινήσεων μιας πολιτικής όσο και τις εναλλακτικές κινήσεις.
Ωστόσο η επόμενη κίνηση της αγοράς διεθνώς θα χαραχθεί από τον Draghi της ΕΚΤ.
Η ΕΚΤ συνεδριάζει στις 10 Μαρτίου του 2016 και τότε θα διαφανεί πόσο μπορεί να επηρεάσει τις αγορές η ΕΚΤ ή αν έχει ρίξει λευκή πετσέτα στην διεθνή κερδοσκοπία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης