Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουτσούμπας (ΚΚΕ): Οι λαϊκές αντιδράσεις έχουν αποτρέψει την κυβέρνηση να φέρει στη Βουλή το ν/σ για το ασφαλιστικό

Κουτσούμπας (ΚΚΕ): Οι λαϊκές αντιδράσεις έχουν αποτρέψει την κυβέρνηση να φέρει στη Βουλή το ν/σ για το ασφαλιστικό
Tο grexit είναι στο τραπέζι, τόνισε  ο γγ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας
«Είμαστε τέλη Φλεβάρη και ήδη οι λαϊκές αντιδράσεις έχουν αποτρέψει την κυβέρνηση να φέρει στη Βουλή το σχέδιο νόμου για το Ασφαλιστικό», τόνισε σε συνέντευξή του στην «Ημερησία», ο γγ του ΚΚΕ, Δημήτρης  Κουτσούμπας.
Όπως είπε, «δεν έχουμε αυταπάτες ότι μπορεί μια κινητοποίηση από μόνη της να αποτρέψει συνολικά τα αντιλαϊκά σχέδια.
Απαιτείται νέες δυνάμεις να μπουν στον αγώνα, να δυναμώσει η οργάνωση της πάλης, να ενισχυθεί η λαϊκή συμμαχία κυρίως όμως χρειάζεται να μπει στο στόχαστρο ο πραγματικός αντίπαλος, οι πραγματικές αιτίες που δημιουργούν τα προβλήματα κι όχι μόνο το πολιτικό προσωπικό του συστήματος».
Σε άλλο σημείο ανέφερε πως όλα τα ενδεχόμενα είναι πιθανά, όπως πιθανό είναι και το ενδεχόμενο μιας κυβέρνησης ευρύτερης συνεργασίας από την παρούσα Βουλή ή ακόμη και το ενδεχόμενο των εκλογών.
Όπως είπε, «πολύ περισσότερο κόσμος από το σημερινό εκλογικό ποσοστό του Κόμματος αντιλαμβάνεται πως η πρόταση του ΚΚΕ είναι η μοναδική ρεαλιστική φιλολαϊκή διέξοδος από την κρίση».
Σχετικά με το εάν συμφωνεί με την θέση της κυβέρνησης περί λύσης στο αγροτικό ή το ασφαλιστικό που πρέπει να λαμβάνει υπόψη τα στενά δημοσιονομικά της χώρας, είπε ότι «τα δημοσιονομικά είναι "στενά" μόνο για το λαό.
Για το κεφάλαιο προβλέπονται απλόχερες παροχές».
Πρόσθεσε ότι «οι δικές μας προτάσεις ξεκινούν από τη λογική ο λαός να μην πληρώνει τα βάρη της κρίσης, να μπορεί να ζει με δικαιώματα και να καλύπτει σύγχρονες ανάγκες»ν και συμπλήρωσε «γι' αυτό ζητάμε να επιστραφούν πίσω όλα τα κλεμμένα των ασφαλιστικών ταμείων που έκλεψαν κράτος και μεγαλοεργοδοσία.
Γι' αυτό ζητάμε η λαϊκή αντίδραση να μετατραπεί σε συνειδητή αμφισβήτηση του καπιταλιστικού συστήματος».
Για το εάν τα περιθώρια διαπραγμάτευσης για βελτίωση των όρων της συμφωνίας με τους δανειστές, και το αν η προσπάθεια για να τεθούν "κόκκινες γραμμές" από την πλευρά της κυβέρνησης είναι μάταιες, σημείωσε ότι κριτήριο της κυβέρνησης «δεν είναι η αναπλήρωση των απωλειών που είχε ο λαός στα χρόνια της κρίσης αλλά το πώς θα περάσει τα μέτρα που έχει ανάγκη και ζητάνε κεφάλαιο και κουαρτέτο και την ίδια στιγμή να κάμψει τις λαϊκές αντιδράσεις.
Γι αυτό όπως έχουμε πει επανειλημμένα έχει αναλάβει τη βρώμικη δουλειά».
Κατά τον ίδιο, το grexit είναι στο τραπέζι ανεξάρτητα από την αξιολόγηση και τα μέτρα και η σχετική συζήτηση πρέπει να ειδωθεί στο φόντο των πολύ μεγάλων ανταγωνισμών εντός της Ευρωζώνης για την διαχείριση της κρίσης.
Για το προσφυγικό ανέφερε ότι η λύση δεν βρίσκεται «στην υλοποίηση των αποφάσεων της Ε.Ε., το αντίθετο.
Και η κυβέρνηση έχει ευθύνη γιατί έχει στηρίξει αυτές τις αποφάσεις».
Όπως είπε, «το ΚΚΕ είναι το μοναδικό κόμμα όπως ξέρετε που από την αρχή έχει διατυπώσει συγκεκριμένες προτάσεις και γενικά πολιτικής κατεύθυνσης και ειδικά διαχείρισης του όγκου των προσφυγικών ροών και δεν έχουν γίνει δεκτές και όσες έγιναν δεν υλοποιήθηκαν».
Για τους αγώνες των αγροτών σημείωσε ότι αυτοί, όπως και των άλλων εργαζομένων, είναι υπό την "ομπρέλα" των δίκαιων αιτημάτων τους, προσθέτοντας ότι «όποιος βλέπει κομματικές ομπρέλες αδικεί τον αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς και άλλων αγωνιζόμενων τμημάτων του λαού».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης