Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βουλγαρία: Στα σύνορα ο στρατός για την αποτροπή διέλευσης των προσφυγικών ροών

Βουλγαρία: Στα σύνορα ο στρατός για την αποτροπή διέλευσης των προσφυγικών ροών
Η «φτωχότερη χώρα» στην Ευρωπαϊκή Ένωση, έχει κακή φήμη στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, οι οποίοι συχνά καταγγέλλουν παραβιάσεις των δικαιωμάτων τους και κακοποιήσεις
Το πράσινο φως για την ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων στα σύνορα της χώρας, με στόχο την αποτροπή διέλευσης των προσφυγικών ροών, έδωσε στην κυβέρνηση της Βουλγαρίας η βουλγαρική Βουλή.
Πρόκειται, μάλιστα, για ομόφωνη απόφαση, καθώς και οι 137 βουλευτές, που βρέθηκαν σήμερα (25/2) στη Βουλή, υπερψήφισαν την πρόταση της κυβέρνησης για τη διαχείριση των προσφυγικών/μεταναστευτικών ροών.
Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το έγκριτο Al Jazeera, στρατιώτες θα βρεθούν στα σύνορα της Βουλγαρίας, μαζί με αστυνομικές δυνάμεις.
Παράλληλα, χθες, Τετάρτη, η κυβέρνηση ενέκρινε δαπάνη 35 εκατ. λεβ (20 εκατ. δολαρίων) για την επέκταση ενός φράχτη, ο οποίος έχει χτίστηκε το 2014 στα βουλγαρο-τουρκικά σύνορα και έχει μήκος 30 χλμ..
Το 2015 πέρασαν από τη χώρα και ταυτοποιήθηκαν περί τις 27 χιλ. πρόσφυγες, αριθμό πολύ μικρότερος από τον αντίστοιχο χωρών που συνορεύουν με τη Βουλγαρία, όπως η Ελλάδα.
Το Al Jazeera σημειώνει πως η Βουλγαρία, «η φτωχότερη χώρα» στην Ευρωπαϊκή Ένωση, έχει κακή φήμη στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, οι οποίοι συχνά καταγγέλλουν παραβιάσεις των δικαιωμάτων τους και κακοποιήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης