Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Zημιές ύψους 1,05 εκατ. ευρώ σημείωσε για την οικονομική χρήση του 2015 η ALPHA TRUST - ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ

Zημιές ύψους 1,05 εκατ. ευρώ σημείωσε για την οικονομική χρήση του 2015 η ALPHA TRUST - ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ
Το ενεργητικό της στο τέλος της χρήσης του 2015 ανήλθε σε 8,27 εκατ. ευρώ 
Ζημιές μετά από φόρους, ύψους 1,05 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 1,57 εκατ. ευρώ, σημείωσε η εταιρία η ALPHA TRUST - ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ στο τέλος της χρήσης το 2015.
Τα ακαθάριστα έσοδα της εταιρείας ανήλθαν συνολικά σε -0,56 εκατ. ευρώ περίπου και προέρχονται κυρίως από ζημιές από αποτίμηση χρεογράφων σε εύλογες αξίες με βάση τα ΔΠΧΠ και ζημιές από αγοραπωλησίες.
Επιπλέον, η απόδοση της εταιρείας ήταν -11,31% από την αρχή του έτους, έναντι αποδόσεων -30,78% που παρουσίασε κατά το ίδιο διάστημα ο FTSE/Χ.Α. Large Cap, 5.62% o FTSE/Χ.Α. MID CAP και -23,58% ο Γενικός Δείκτης Τιμών του Χ.Α.
Το ενεργητικό της στο τέλος της χρήσης ανήλθε σε 8,27 εκατ. ευρώ και το χαρτοφυλάκιό της ήταν επενδεδυμένο στο σύνολό του στην Ελλάδα, κατά περίπου 87,34% σε μετοχές, 7,22% σε ομόλογα και κατά 5,44% σε διαθέσιμα.
Η εσωτερική αξία της μετοχής της ανήλθε σε 19,79 ευρώ και η χρηματιστηριακή τιμή της σε ευρώ 13,90. Διαπραγματευόταν δηλαδή με discount 29,76%.
Σημειώνεται ότι στις 22.2.2016 η εσωτερική αξία της μετοχής της εταιρείας ήταν 16,82 ευρώ, διαπραγματευόταν δηλαδή με discount 28,46%.
Η ALPHA TRUST-ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ Α.Ε.Ε.Χ. δημοσίευσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για τη χρήση 2015, με βάση τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς.
Ακόμη μία χρονιά με υψηλή μεταβλητότητα για το ελληνικό χρηματιστήριο και με καταγραφή τελικά σημαντικών απωλειών, τονίζεται σε ανακοίνωση της.
«Πολλά και σημαντικά τα γεγονότα που μεσολάβησαν κατά το προηγούμενο έτος όπως οι διπλές βουλευτικές εκλογές, οι διαπραγματεύσεις της Κυβέρνησης με τους εταίρους μας, η τραπεζική αργία, η επιβολή περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων, το δημόψηφισμα και το κλείσιμο του Χ.Α. για 5 εβδομάδες.
Τελικά είχαμε μια νέα Συμφωνία με τον Ευρωπαικό Μηχανισμό Στήριξης, η επιτυχημένη αξιολόγηση της οποίας αποτελεί καταλυτικό παράγοντα για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.
Επιπρόσθετα, η ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών αποτελεί σημαντικό βήμα στην εφαρμογή του Προγράμματος Στήριξης και την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στον τραπεζικό τομέα.
Το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας δεν απέφυγε τις αρνητικές αποδόσεις, διευρύνοντας όμως την υπεραπόδοσή του έναντι της αγοράς ως αποτέλεσμα της συγκριτικά καλύτερης πορείας βασικών επιλογών του», σημείωσε η εταιρεία.
Οι δέκα μεγαλύτερες μετοχικές συμμετοχές της εταιρείας, κατά τη λήξη της χρήσης, ήταν στις εταιρείες, ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ, ΤΙΤΑΝ, QUEST ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ, ΣΑΡΑΝΤΗΣ, ΟΤΕ, ΠΛΑΙΣΙΟ COMPUTERS, MOTOR OIL, JUMBO, ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ και ΟΠΑΠ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης