Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ετοιμάζεται να αποχωρήσει από την λιανική τραπεζική της Αργεντινής και Βραζιλίας η Citigroup

Ετοιμάζεται να αποχωρήσει από την λιανική τραπεζική της Αργεντινής και Βραζιλίας η Citigroup
Η απόφαση εντάσσεται στο γενικότερο σχέδιο συρρίκνωσης των δραστηριοτήτων λιανικής τραπεζικής από 11 αγορές  
Η Citigroup εξετάζει το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από την αγορά λιανικής τραπεζικής στην Αργεντινή και στην Βραζιλία, όπου έχει παρουσία εδώ και πάνω από 100 χρόνια, αναφέρει το Bloomberg επικαλούμενο πηγές πολύ κοντά στην τράπεζα.
Η απόφαση αποχώρησης θα ανακοινωθεί πιθανότατα τις επόμενες εβδομάδες, αν και η Liz Fogarty, εκπρόσωπος της τράπεζας αρνήθηκε να προβεί σε οποιδήποτε σχόλιο όταν ρωτήθηκε από το Bloomberg.
O Διευθύνων Σύμβουλος της Citigroup, Michael Corbat,έχει προχωρήσει σε υλοποίηση ενός σχεδίου συρρίκνωσης των δραστηριοτήτων λιανικής τραπεζικής προκειμένου να μειώσει τα κόστη και να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της.
Τον Οκτώβριο του 2014 ανακοίνωσε ότι η τράπεζα θα αποχωρήσει από 11 αγορές, μεταξύ των οποίων του Περού, της Κόστας Ρίκας και άλλων αγορών της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής.
Δεν είναι σαφές αν η τράπεζα θα διατηρήσει κάποια υπηρεσία για τους καταναλωτές σε Αργεντινή ή Βραζιλία.
Πάντως, στην Ιαπωνία όταν πούλησε την εκεί μονάδα λιανικής τραπεζικής στην Sumitomo Mitsui Banking Corp., το 2014, συνέχισε να παράσχει επενδυτικές τραπεζικές υπηρεσίες στους πελάτες της.
Η τράπεζα, η οποία έχει περισσότερα έσοδα από τις δραστηριότητές της εκτός ΗΠΑ από ό,τι έχει από την αμερικανική αγορά σε σχέση με τους ανταγωνιστές της εντός ΗΠΑ, διατηρούσε δίκτυα καταστημάτων σε 24 χώρες μέχρι τον περασμένο Σεπτέμβριο.
Η μονάδα της Citigroup στην Αργεντινή άνοιξε το 1914 και ήταν η πρώτη εκτός ΗΠΑ, με βάση την ιστοσελίδα της Citigroup. Διαθέτει πάνω από 2.700 υπαλλήλους, 71 υποκαταστήματα και $3 δισ. ενεργητικό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης