Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μουζάλας στο BBC: Ψεύδη και υποκρισία της Ε.Ε. περί του χειρισμού του προσφυγικού από την Ελλάδα

Μουζάλας στο BBC: Ψεύδη και υποκρισία της Ε.Ε. περί του χειρισμού του προσφυγικού από την Ελλάδα
«Η συζήτηση ότι δεν ελέγχουμε τα σύνορά μας είναι ένα ψέμα... διαθέτουμε τον καλύτερο έλεγχο θαλασσίων συνόρων που θα μπορούσε κανείς να εφαρμόσει»
Για υποκρισία και ψεύδη αναφορικά με τον υποτιθέμενο τρόπο χειρισμού από την Ελλάδα των τεράστιων προσφυγικών ροών εκ Τουρκίας, φέρεται να κατηγορεί τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, σε δηλώσεις του στο BBC.
Όπως επεσήμανε στο βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο ο Έλληνας υπουργός «η συζήτηση ότι δεν ελέγχουμε τα σύνορά μας είναι ένα ψέμα... διαθέτουμε τον καλύτερο έλεγχο θαλασσίων συνόρων που θα μπορούσε κανείς να εφαρμόσει».
Οι δηλώσεις του Μουζάλα έρχονται μία ημέρα πριν από την αυριανή σύνοδο κορυφής της Ε.Ε., στην οποία η Ελλάδα θα αναφερθεί στις προσπάθειες που καταβάλλει για την ταυτοποίηση των προσφύγων που περνούν από το έδαφός της.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ψέμα αποτελούν και οι κατηγορίες εξ Ευρώπης ότι η Ελλάδα δεν έχει δημιουργήσει επαρκείς χώρους υποδοχής των προσφύγων που να ανταποκρίνονται στις μεγάλες εισροές.
Όπως λέει ο Μουζάλας, ο κύριος λόγος για τον οποίο η κυβέρνηση άργησε να ξεκινήσει την καταγραφή και ταυτοποίηση των προσφύγων και την αναγνώριση πλαστών ταυτοποιητικών εγγράφων ήταν ότι η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση καθυστέρησε να παράσχει τον απαραίτητο εξοπλισμό και το προσωπικό.
«Είναι η Ελλάδα εχθρός της Ευρώπης; Είναι οι πρόσφυγες ο εχθρός;», αναρωτήθηκε ο υπουργός.
Όσο για την Ουγγαρία και τη θέση της στο μεταναστευτικό ζήτημα, το BBC σχολιάζει πως ο Μουζάλας αναρωτήθηκε αν είναι εφικτό για την Αθήνα να έχει φιλικές σχέσεις με τη Βουδαπέστη: «Δεν μας έδωσαν ούτε μία κουβέρτα, για όνομα του Θεού», είπε ο Έλληνας υπουργός, για να προσθέσει ότι «θέλουμε μια Ευρώπη του Διαφωτισμού, μια Ευρώπη του Ρομαντισμού, όχι μια Ευρώπη του Μεσαίωνα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης