Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοχάρης: Η κυβέρνηση έκλεισε την Αμυγδαλέζα και ανοίγει άλλες 15 - Τεράστιο πρόβλημα το προσφυγικό

Θεοχάρης: Η κυβέρνηση έκλεισε την Αμυγδαλέζα και ανοίγει άλλες 15 - Τεράστιο πρόβλημα το προσφυγικό
«Στην πράξη είμαστε εκτός Σένγκεν», επεσήμανε ο βουλευτής του Ποταμιού
Την εκτίμηση ότι το προσφυγικό είναι ένα τεράστιο πρόβλημα, που θα απασχολήσει την Ελλάδα για τα επόμενα χρόνια, εξέφρασε ο βουλευτής του Ποταμιού, κ. Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Alpha 989».
Ο ίδιος υπογράμμισε χαρακτηριστικά πως «η κυβέρνηση χρησιμοποίησε το προσφυγικό εκβιαστικά ζητώντας χαλάρωση στην αξιολόγηση αλλά πέτυχε ακριβώς το αντίθετο.
Έκλεισε την Αμυγδαλέζα αλλά στη θέση της ανοίγουν άλλες δεκαπέντε».
Ανέφερε, δε, πως «στην πράξη είμαστε εκτός Σένγκεν και τα αποτελέσματα θα τα δούμε στην οικονομία και στον τουρισμό, όπου εκτιμάται ότι θα υπάρξει πτώση 15 με 20%».
Κληθείς να σχολιάσει τις μεταρρυθμίσεις, που προωθεί η κυβέρνηση στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας, ο κ. Θεοχάρης τόνισε πως η κυβέρνηση το αλλάζει κάθε τρεις και λίγο γιατί μάλλον και η ίδια είναι δυσαρεστημένη από την ίδια της την πρόταση.
Σε αυτό απέδωσε μάλιστα και τα διακινούμενα σενάρια περί απομόνωσης του κ. Κατρούγκαλου, επισημαίνοντας, δε, ότι «ο κ. υπουργός μας κρύβει τις αναλογιστικές μελέτες αλλά μας δείχνει τις κόκκινες γραμμές».
«Η κυβέρνηση παίρνει τις παθογένειες του παρελθόντος και τις ανεβάζει στη νιοστή» σημείωσε, ακόμη, αναφερόμενος στις τηλεοπτικές άδειες.
Δήλωσε κατηγορηματικά αντίθετος με τον ορισμό του αριθμού των τηλεοπτικών αδειών και επεσήμανε πως θα πρέπει να τεθούν αυστηρά κριτήρια στην δανειοδότηση των καναλιών με έλεγχο στους ισολογισμούς ώστε να μπει τέλος στο αμαρτωλό τρίγωνο πολιτικοί-τράπεζες-ΜΜΕ.
Οι άμεσες λύσεις αντιμετώπισης της κρίσης πρέπει να εστιάσουν στην στήριξη των ευπαθών ομάδων και στην σταθεροποίηση του πλαισίου για προσέλκυση επενδύσεων, σημείωσε.
Ωστόσο οι λύσεις σε βάθος χρόνου θα δοθούν σε θεσμικό επίπεδο. Για αυτό χρειάζονται δέσμες παρεμβάσεων που θα μειώσουν τις υπερεξουσίες του Πρωθυπουργού, θα τεθούν τα κόμματα εκτός του Δημοσίου και θα επιβραδυνθεί η διαδικασία νομοθέτησης, ακόμα και με απαγόρευση τροπολογιών επί των προσφάτων νόμων για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα .
Δήλωσε ότι αυτό που ουσιαστικά συμβαίνει αυτήν τη στιγμή είναι μια μάχη των δυνάμεων του ορθολογισμού, της αλήθειας και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας απέναντι στις δυνάμεις του λαϊκισμού, του ψέματος και του κρατισμού και υπογράμμισε την ανάγκη συνένωσης του Κέντρου, όχι με όρους συγκόλλησης αλλά με όρους αναγέννησης .
Κλείνοντας αναφέρθηκε στα λάθη του Ποταμιού τα οποία έφεραν το αποτέλεσμα του Σεπτεμβρίου όπως και στην καθυστέρηση του συνεδρίου του κόμματος το οποίο ενίσχυσε την εσωστρέφεια.
Τόνισε πως αυτό που χρειάζεται είναι να διορθωθούν τα λάθη σε οργανωτικό επίπεδο, να επανέλθει η επικοινωνία με τους εθελοντές του κινήματος, να καθοριστεί πλήρως το στίγμα με «ποιους πάμε» και «ποιους αφήνουμε» και να γίνει το Ποτάμι από κίνημα κόμμα.
Σε ερώτηση για την ηγεσία του κινήματος τόνισε πως «ο Στ. Θοδωράκης έκανε αυτό που κανένας άλλος δεν μπορούσε: ξεκίνησε ένα κόμμα από το μηδέν και συνένωσε τόσους πολλούς ανθρώπους σε ένα κοινό όραμα.
Δε μπορεί κανείς να μην το σεβαστεί αυτό» συμπληρώνοντας ότι το ζήτημα στην παρούσα φάση είναι να μετασχηματιστεί το Ποτάμι όχι να αλλάξει ηγεσία.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης