Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: Οι επενδυτές έπρεπε να κάνουν το αντίθετο από αυτό που προτείναμε

Morgan Stanley: Οι επενδυτές έπρεπε να κάνουν το αντίθετο από αυτό που προτείναμε
O επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής της Morgan Stanley για τις αμερικανικές μετοχές, Adam Parker, εξακολουθεί να μην καταλαβαίνει τι συμβαίνει στις παγκόσμιες χρηματαγορές
Οι πελάτες μας θα ήταν καλύτερα να έχουν κινηθεί αντίθετα από μερικές από τις επενδυτικές συστάσεις της ομάδας αναλυτών μας, επισημαίνει σε τολμηρή δήλωσή του ο επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής της Morgan Stanley για τις αμερικανικές μετοχές, Adam Parker, ο οποίος φαίνεται ότι εξακολουθεί να μην καταλαβαίνει τι συμβαίνει στις παγκόσμιες χρηματαγορές.
Ο Parker, όπως σημειώνει σε κείμενό του το Business Insider, συνηθίζει να γράφει ωμά και τίμια την άποψή του.
Αμέσως μετά την έλευση του 2016 βασικά είχε πει στους πελάτες του ότι δεν ήταν σίγουρος τι επρόκειτο να συμβεί στο χρηματιστήριο, το οποίο είναι κάτι που πολλοί άνθρωποι που καλούνται να προχωρήσουν σε προβλέψεις σκέφτονται, αλλά αρνούνται να παραδεχτούν δημοσίως.
Ειδικότερα, ο Parker είπε ότι κανείς δεν μπορεί να προβλέψει την πορεία της σχέσης τιμής/μελλοντικών κερδών για τον S&P 500 για περισσότερο από λίγα χρόνια στο μέλλον.
Και σε σημείωμά του την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου ο Parker σημειώνει ότι μέχρι στιγμής το 2016 οι πελάτες του θα ήταν καλύτερα να έχουν κινηθεί αντίθετα από μερικές από τις επενδυτικές συστάσεις της ομάδας αναλυτών του.
Ειδικότερα, στο σημείωμά του σημειώνει τα εξής:
«Τα πάντα φαίνονται αντίστροφα.
Πουλήστε μετοχές εταιρειών που κερδίζουν, αγοράστε μετοχές εταιρειών που χάνουν, ώστε να είστε καλυμμένοι και στην πτωτική και στην ανοδική αγορά.
Απλά κάντε το αντίθετο από αυτό που μοιάζει να είναι λογικό».
Ένα στοίχημα που ο Parker σημειώνει ότι θα μπορούσε να έχει εξελιχθεί διαφορετικά ήταν εκείνο που έβαλε η ομάδα του στις εταιρείες του χρηματοοικονομικού κλάδου.
Σύμφωνα με το οικονομικό περιοδικό Barron's, ο Parker και η ομάδα του έδωσαν σύσταση «Overweight» για τις εταιρείες του κλάδου για πρώτη φορά τα τελευταία 7 χρόνια πέρυσι τον Απρίλιο.
Ο Parker έγραφε τότε ότι τα επιτυχημένα stress tests των τραπεζών και η ιστορικά θετική σχέση ανάμεσα στο δολάριο και τις τραπεζικές μετοχές ήταν ο καταλύτης για τις χρηματοοικονομικές εταιρείες.
Αλλά δεν ήταν αυτό ακριβώς που συνέβη:

Screen Shot 2016 02 16 at 11.24.19 AM
Θα περιμέναμε ότι ο Parker δεν είναι ο μόνος στρατηγικός αναλυτής που παραδέχεται κάτι τέτοιο για τις συστάσεις του.
Πρόσφατα το Business Insider παρουσίασε ένα εκτενές θέμα σχετικά με τις προβλέψεις κορυφαίων στρατηγικών αναλυτών για την πορεία του S&P 500 λίγο πριν τον ερχομό του 2016, καθώς και των επακόλουθων αλλαγών-περικοπών των στόχων τους μόλις 6 εβδομάδες εντός του 2016.
Ορίστε τι είπε και πάλι ο Parker:
Οι συμβουλές μας για τα επενδυτικά χαρτοφυλάκια ήταν τραγικές τελευταία (...)
Για εκείνους που παρακολουθούν το χαρτοφυλάκιό μας, τα καταφέραμε αρκετά καλά τα προηγούμενα 5 χρόνια, την περίοδο 2011-2015.
Αλλά το χαρτοφυλάκιό μας μόλις κατέγραψε το χειρότερο μήνα του τον Ιανουάριο για τους τελευταίους 61 μήνες, ενώ τα πράγματα δεν έχουν βελτιωθεί το Φεβρουάριο.
Η αγορά είναι περισσότερο κάτω από ότι περιμέναμε.
Το μεγαλύτερο στοίχημά μας σε έναν κλάδο ήταν εκείνο στο χρηματοοικονομικό τομέα και ειδικά στις πιστωτικές κάρτες.
Όπως μας είπε και πρόσφατα ένας επενδυτής σε ένα συνέδριο, «κάνω πολλά πράγματα, αλλά τίποτα με εμπιστοσύνη».
Κάνοντας το αντίθετο από αυτό που προτείνουμε θα ήταν πράγματι καλύτερο.
Περίεργος κόσμος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης