Τελευταία Νέα
Πολιτική

Το πλαίσιο συνεργασίας Ελλάδας - Τουρκίας για τις μεταναστευτικές ροές συζήτησαν Τόσκας - Torros (τούρκος αξιωματούχος)

Το πλαίσιο συνεργασίας Ελλάδας - Τουρκίας για τις μεταναστευτικές ροές συζήτησαν Τόσκας - Torros (τούρκος αξιωματούχος)
Αναλύθηκαν νομικά ζητήματα που αφορούν σε θέματα επανεισδοχής και δόθηκε ιδιαίτερο βάρος στο ελληνοτουρκικό Πρωτόκολλο Επανεισδοχής
Η διμερής συνεργασία για τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα, Πέμπτη, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, με τον γενικό διευθυντή Διαχείρισης Μετανάστευσης του υπουργείου Εσωτερικών της Τουρκίας Attila Torros.
Ειδικότερα, οι δύο αξιωματούχοι συζήτησαν για το πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ των ελληνικών και των τουρκικών αρχών για τις μεταναστευτικές ροές, αλλά και για τα ζητήματα επανεισδοχής, που προβλέπονται από το σχετικό ελληνοτουρκικό πρωτόκολλο.
Σημειώνεται ότι πριν από την συνάντηση του κ. Τόσκα με τον κ. Torros, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη εργασίας υπό την ευθύνη του αναπληρωτή γενικού γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Τζανέτου Φιλιππάκου, στην οποία συμμετείχαν, έλληνες και τούρκοι αξιωματούχοι και επιτελείς, καθώς και εκπρόσωποι από πλευράς της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ολλανδικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, κατά τη σύσκεψη παρουσιάστηκε εκτενώς η κατάσταση σχετικά με τις μεταναστευτικές – προσφυγικές ροές του 2015-2016 και συζητήθηκε το πλαίσιο συνεργασίας ελληνικών και τουρκικών Αρχών, με έμφαση στους τρόπους διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών.
Επίσης, αναλύθηκαν νομικά ζητήματα που αφορούν σε θέματα επανεισδοχής και δόθηκε ιδιαίτερο βάρος στο ελληνοτουρκικό Πρωτόκολλο Επανεισδοχής και ειδικότερα στην αξιολόγηση του και σε προτάσεις για βελτίωση και επιτάχυνση των διαδικασιών.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης