Τελευταία Νέα
Διεθνή

John Mack (πρώην Morgan Stanley): Η Deutsche Bank θα έχει τη στήριξη της γερμανικής κυβέρνησης, εάν τη χρειαστεί

John Mack (πρώην Morgan Stanley): Η Deutsche Bank θα έχει τη στήριξη της γερμανικής κυβέρνησης, εάν τη χρειαστεί
Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Morgan Stanley υπογραμμίζει οι επενδυτές μπορούν να νιώθουν ασφάλεια ότι η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα θα τηρήσει στο έπακρο τις υποχρεώσεις της
Η οντότητα και μόνο της Deutsche Bank ως η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα θα έπρεπε να εμπνέει εμπιστοσύνη στους επενδυτές σχετικά με την ικανότητά της να αποπληρώσει τους τόκους τους χρέους της, σημειώνει ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Morgan Stanley, John Mack.
«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία στο μυαλό μου ότι η τράπεζα θα τηρήσει στο έπακρο τις υποχρεώσεις της», υπογράμμισε ο Mack σε συνέντευξή του στο Bloomberg την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου.
«Αυτή η άποψη που άκουσα χθες, η πιθανότητα να μην μπορούν να αποπληρώσουν τους τόκους των υποχρεώσεών τους, είναι τελείως παράλογη.
Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αφήσει να συμβεί κάτι τέτοιο», τονίζει.
Ενώ οι γερμανικές αρχές σε αυτό το σημείο δεν θα έπρεπε να απαγορεύσουν το short-selling, όπως έκαναν οι αμερικανικές το 2008, η Κεντρική Τράπεζα της Γερμανίας θα έπρεπε να προβεί σε μία δήλωση στήριξης, σημειώνει ο Mack.
Οι μετοχές της Deutsch Bank εκτινάχθηκαν την Τετάρτη κατά το υψηλότερο ποσοστό τα τελευταία 7 χρόνια, καλύπτοντας μέρος των απωλειών από την αρχή του έτους που ξεπερνούσαν το 40%.
«Οι άνθρωποι αντιδρούν υπερβολικά», σημειώνει ο Mack.
«Το όνομα της τράπεζας είναι Deutsche Bank.
Είναι η Γερμανική Τράπεζα.
Πολιτικά θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, εάν χρειαστεί ένα δίχτυ ασφαλείας, και θα της το παράσχουν».
Η γερμανική τράπεζα εξετάζει το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε επαναγορά ομολόγων, προκειμένου να μετριάσει τις ανησυχίες των επενδυτών σχετικά με τα κεφάλαιά της, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το Bloomberg και φέρεται να έχει καλή γνώση του θέματος.
Ο Mack σημείωσε ότι μία τέτοια κίνηση έχει νόημα, αφού το χρέος της τράπεζας έχει χάσει μέρος της αξίας του, οπότε καθίσταται φθηνότερο να εξαγοραστεί από το να αποπληρωθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης