Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lloyd's: Ένα Brexit θα πλήξει την ασφαλιστική αγορά – Είναι προς το συμφέρον της Βρετανίας να είναι μέλος της Ε.Ε.

Lloyd's: Ένα Brexit θα πλήξει την ασφαλιστική αγορά – Είναι προς το συμφέρον της Βρετανίας να είναι μέλος της Ε.Ε.
Κλειδί για τη μελλοντική ανάπτυξη και εξέλιξη της ασφαλιστικής αγοράς του Λονδίνου έναντι του ανταγωνισμού είναι η συμμετοχή του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, επισημαίνεται
Η αγορά ασφαλειών του Λονδίνου, η αξία της οποίας εκτιμάται στα 30 δισ. στερλίνες, θα πληγεί αν η Βρετανία ψηφίσει να αποχωρήσει από την Ε.Ε., σύμφωνα με τη Lloyds.
Ο επικεφαλής του γραφείου ρίσκου της Lloyd's, Sean McGovern, σε ομιλία του αργότερα σήμερα, αναμένεται να απορρίψει τους ισχυρισμούς ότι ένα Brexit θα δημιουργούσε μια «ρυθμιστική νιρβάνα» για το City του Λονδίνου και να τονίσει ότι είναι προς το συμφέρον του Λονδίνου ως ασφαλιστικού κέντρου η Βρετανία να παραμείνει μέλος της Ε.Ε.
Μάλιστα, θα επισημάνει ότι οι διακανονισμοί διαβατηρίου, που επιτρέπουν στις χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις με έδρα το Λονδίνο να λειτουργούν ελεύθερα σε όλο το ευρωπαϊκό μπλοκ των 28 κρατών-μελών, είναι ζωτικής σημασίας για τον κλάδο.
Η ασφαλιστική αγορά του Λονδίνου είναι μια από τις μεγαλύτερες του κόσμου, όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα των Financial Times.
Σύμφωνα με τον Sean McGovern, κλειδί για τη μελλοντική ανάπτυξη και εξέλιξη της ασφαλιστικής αγοράς του Λονδίνου έναντι του ανταγωνισμού άλλων ασφαλιστικών κέντρων ανά τον κόσμο είναι η συμμετοχή του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης