Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δυστοκία των υπερμάχων του Brexit να ενωθούν υπό μία κοινή στρατηγική - Βασικό θέμα το μεταναστευτικό

Δυστοκία των υπερμάχων του Brexit να ενωθούν υπό μία κοινή στρατηγική - Βασικό θέμα το μεταναστευτικό
Διευρύνονται οι διαφορές μεταξύ τους, χωρίς να έχουν κοινό εκπρόσωπο ούτε σαφές μήνυμα
«Μάχη» για να συμφωνήσουν στο πώς να συσπειρώσουν τους βρετανούς πολίτες και να κερδίσουν ψήφους υπέρ του Brexit σε ένα δημοψήφισμα που θα μπορούσε να λάβει χώρα το νωρίτερο τον Ιούνιο, δίνουν τα κόμματα που είναι υπέρ της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε., όπως σημειώνεται σε δημοσίευμα του Bloomberg.
Οι διαφορές μεταξύ των υπέρμαχων του Brexit διευρύνονται συνεχώς, χωρίς να έχουν καταφέρει να έχουν έναν κοινό εκπρόσωπο, αλλά και ένα σαφές μήνυμα.
Οι διάφορες ομάδες συναγωνίζονται να οριστεί η επίσημη εκστρατεία, προκειμένου να έχουν πρόσβαση σε περισσότερη χρηματοδότηση αλλά και το δικαίωμα να κάνουν τηλεοπτικές διαφημίσεις.
Ο ηγέτης του Κόμματος της Ανεξαρτησίας, Nigel Farage, απέσυρε την υποστήριξή του προς το Grassroots Out, τη στιγμή που ο μόνος βουλευτής του κόμματος στη Βουλή των Κοινοτήτων, Douglas Carswell, υποστηρίζει την ομάδα υπέρ του Brexit.
Οι διαφορές μεταξύ των ομάδων επικεντρώνονται στον ρόλο που θα πρέπει να διαδραματίσει η μετανάστευση στα μηνύματά τους.
Ο πρωθυπουργός, David Cameron, που θα εκστρατεύσει υπέρ της παραμονής του Ηνωμένου Βασιλείου σε μια μεταρρυθμισμένη Ε.Ε., ελπίζει να λάβει την έγκριση για τις διαπραγματεύσεις με τους ευρωπαίους εταίρους του στις Βρυξέλλες, στη σύνοδο στις 18-19 Φεβρουαρίου 2016, ανοίγοντας τον δρόμο για ένα δημοψήφισμα το νωρίτερο στις 23 Ιουνίου.
«Υπάρχει διαφορά προσέγγισης και στρατηγικής», τόνισε ο Carswell σε συνέντευξή του στο Sky News την Κυριακή, προσθέτοντας ότι «δεν πρόκειται μόνο για τη μετανάστευση. Η ψήφος υπέρ της αποχώρησης από την Ε.Ε. θέλει μια εκστρατεία αισιόδοξη, διεθνιστική, μια εκστρατεία που επικεντρώνεται στην οικονομία».
Οι συνοριακοί έλεγχοι και ένα τύπου Αυστραλίας point system για τους μετανάστες είναι τα βασικά θέματα, σύμφωνα με τον Nigel Farage, o οποίος επέκρινες τους Dominic Cummings και Matthew Elliott για την άρνησή τους να συνεργαστούν, επισημαίνοντας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Sunday Telegraph» ότι η ομάδα, που υποστηρίζεται από τους βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματος, είναι «ειλικρινά, πολύ Torry» και ότι μια διακομματική συμμαχία θα ήταν πιο αποτελεσματική.
Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα του Bloomberg, αν δεν υπάρξει ένας σαφής εκπρόσωπος, η προσπάθεια υπέρ του Brexit μπορεί να πέσει στο κενό εξαιτίας του Nigel Farage, καθώς εκφράζονται ανησυχίες από το στρατόπεδο υπέρ της αποχώρησης της Βρετανίας, ότι η αντιμεταναστευτική ρητορική του μπορεί να αποξενώσει – απομακρύνει τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης