Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η δανέζικη Dong Energy «χτίζει» το μεγαλύτερο υπεράκτιο αιολικό πάρκο 1,2 GW στη Βρετανία, αξίας 5,7 δισ. δολ.

Η δανέζικη Dong Energy «χτίζει» το μεγαλύτερο υπεράκτιο αιολικό πάρκο 1,2 GW στη Βρετανία, αξίας 5,7 δισ. δολ.
Η Dong θα επενδύσει 6 δισ. στερλίνες (8,7 δισ. δολάρια) σε υπεράκτια αιολικά πάρκα στο Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι το 2020
Τη δημιουργία του μεγαλύτερου υπεράκτιου (θαλάσσιου) αιολικού πάρκου στον πλανήτη, αξίας 5,7 δισ. δολαρίων ΗΠΑ και ηλεκτρο-παραγωγικής ισχύος 1,2 GW, ανακοίνωσε ότι θα έχει ολοκληρώσει μέχρι το 2020 έξω από την ακτή του Yorkshire στο Ηνωμένο Βασίλειο η δανέζικη εταιρεία κοινής ωφέλειας Dong Energy A/S, που τελικά αποφάσισε να προχωρήσει με το συγκεκριμένο έργο.
Αυτό, ονομάζεται «Hornsea Project One» και είχε ήδη απονεμηθεί από τη βρετανική κυβέρνηση στην Dong τον Απρίλιο 2014, με τιμή 147,42 στερλίνες ανά MWh σε σχετική δημοπρασία που είχε πραγματοποιηθεί.
offshore wind farm ukΣύμφωνα με την Dong, η αξία του έργου αποτελεί τη μεγαλύτερη χρηματο-οικονομική δέσμευση που έχει ανακοινωθεί ποτέ στον κλάδο.
Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Bloomberg, η υπεράκτια παραγωγή αιολικής ενέργειας είναι ο μοναδικός τομέας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στη Βρετανία στον οποίο οι κρατικές επιδοτήσεις δεν μειώθηκαν, μετά την εκλογική νίκη των Συντηρητικών του David Cameron τον Μάιο 2015.
Όπως ανέφερε τον Νοέμβριο 2015 η Βρετανίδα υπουργός Ενέργειας, Amber Rudd, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου θα συνεχίζει να επιδοτεί την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στη θάλασσα, έναν τομέα στον οποίο η χώρα «μπορεί να βοηθήσει στη δημιουργία μακροπρόθεσμης τεχνολογικής συνεισφοράς».
Η Dong έχει ήδη κερδίσει συμβόλαια ανάπτυξης του Hornsea Project One σε δεύτερη και τρίτη φάση, οι οποίες αν υλοποιηθούν, θα προσθέσουν ακόμα 3 GW (συνολικά 4,2 GW) στο βρετανικό δίκτυο ηλεκτροδότησης.
Οι εργασίες της πρώτης φάσης του έργου στην ξηρά ξεκινούν άμεσα, ενώ οι εργασίες στο υπεράκτιο τμήμα του θα ξεκινήσουν το 2018, με την ηλεκτρο-παραγωγή να ξεκινάει το 2019 και το έργο να αποδίδει την πλήρη του ισχύ από το 2020.
Η Dong επανέλαβε πρόσφατα, ότι θα προχωρήσει στην επένδυση 6 δισ. στερλίνων (8,7 δισ. δολαρίων) σε υπεράκτια αιολικά πάρκα στο Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι το 2020, ανεξάρτητα από την παραμονή ή όχι της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή την πορεία των τιμών του πετρελαίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης