Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης: Μεταρρυθμίσεις προς όφελος των πολλών - Το σχέδιο Κατρούγκαλου προάγει τον κατακερματισμό της κοινωνίας

Μητσοτάκης: Μεταρρυθμίσεις προς όφελος των πολλών - Το σχέδιο Κατρούγκαλου προάγει τον κατακερματισμό της κοινωνίας
«Ετοιμαζόμαστε για το Συνέδριο του Κόμματος που θα εξαγγείλω στις επόμενες ημέρες», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκης
Την ανάγκη να προχωρήσουν «μεταρρυθμίσεις για το συμφέρον των πολλών» επισημαίνει ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».
«Η δική μου μεγάλη ευθύνη είναι να ανταποκριθώ με προτάσεις και πολιτικές στις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας.
Δεν θέλω να παράξουμε πλούτο για τον πλούτο, αλλά για να δημιουργήσουμε απόθεμα κοινωνικής αλληλεγγύης.
Στόχος μας πρέπει να είναι η συνολική ευημερία των πολιτών και όχι η κοινωνία των δυο τρίτων, η κοινωνία των λίγων κομματικών εκλεκτών», τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.
Για τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, αναφέρει πως «η εικόνα που έχω για τον κ. Τσίπρα είναι ενός πρωθυπουργού που δεν έχει αίσθηση της πραγματικότητας και γι’ αυτό το λόγο είναι αναξιόπιστος».
Σημειώνει δε, ότι τους χωρίζει «τεράστια απόσταση όχι μόνον ιδεολογικά αλλά και στην πράξη», κάτι που όπως τονίζει, φάνηκε πολύ καθαρά στην πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή.
«Ειλικρινά πιστεύω ότι είμαστε πολύ διαφορετικοί.
 Με άλλες εμπειρίες, άλλες αξίες και αρχές.
Προσωπικά πιστεύω στην αλήθεια κι εκείνος στο συστηματικό ψέμα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφερόμενος στο ασφαλιστικό που προωθεί η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, τονίζει ότι «το σχέδιο Κατρούγκαλου προάγει τον κοινωνικό αυτοματισμό και τον κατακερματισμό της κοινωνίας, καθώς διαφυλάσσει προνόμια σε συγκεκριμένες πληθυσμιακές ομάδες κομματικών πελατών σε βάρος των υπολοίπων».
Όπως χαρακτηριστικά υπογραμμίζει, «το σχέδιο Κατρούγκαλου δεν αποτελεί μεταρρύθμιση.
Το σχέδιο μειώνει τους συντελεστές αναπλήρωσης, μειώνει τις συντάξιμες αποδοχές και οδηγεί σε άμεσες και μεγάλες μειώσεις των κύριων συντάξεων προκειμένου να καλύψει το δημοσιονομικό κενό των 1,8 δις ευρώ που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δημιούργησε».
«Σε ένα ζήτημα που απαιτείται η μέγιστη δυνατή συναίνεση, η κυβέρνηση βάζει τους πάντες σε πόλεμο εναντίον όλων.
 Διότι το σχέδιό της όχι μόνο είναι πρόχειρο και μη κοστολογημένο αλλά οδηγεί σε πόλεμο γενεών, αντιμάχεται την παραγωγική Ελλάδα, στρεβλώνει τα κίνητρα εργασίας, μετατρέπει το ασφαλιστικό σε προνοιακό και ετεροχρονίζει το πρόβλημα. Πρέπει να αποσυρθεί αμέσως», σημειώνει.
Κατά τον ίδιο, «το σχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση έχει σοβαρά προβλήματα, χωρίς αναλογιστικές μελέτες, χωρίς κοστολογημένες προτάσεις», προσθέτοντας ότι «αν ο κ. Τσίπρας αλλάξει ρότα και επανέλθει με ένα ρεαλιστικό σχέδιο που εκφράζει και τη δική μας φιλοσοφία, προφανώς και θα είμαστε θετικοί».
Επιπλέον, ασκεί κριτική στην Κυβέρνηση για την πολιτική της στο μεταναστευτικό αναφέροντας ότι «έχουμε προθεσμία τριών μηνών να συμμορφωθούμε.
Αν δεν ανταποκριθούμε, τότε πραγματικά θα απειληθούμε με έναν de facto διετή αποκλεισμό από τη συνθήκη».
Παράλληλα, επισημαίνει ότι «το προσφυγικό πάνω απ’ όλα είναι ζήτημα ασφάλειας. Για τους πολίτες για τη χώρα», ενώ στην ερώτηση τι διαφορετικό θα έκανε, ο κ. Μητσοτάκης τονίζει: «Πρώτα απ’ όλα θα πίεζα περισσότερο την Τουρκία.
Τόσο σε διμερές όσο και σε διεθνές επίπεδο.
Ειδικά από τη στιγμή που η Τουρκία έχει αναλάβει συγκεκριμένες δεσμεύσεις θα πίεζα να εφαρμόσει πλήρως τις σχετικές συμφωνίες.
Κυρίως να εξαρθρώσει άμεσα τα παράνομα δίκτυα διακινητών, που δρουν στο εσωτερικό και στις ακτές της.
Θα φρόντιζα να εγγυηθώ ότι κανείς δεν θα εισέρχεται στην ελληνική επικράτεια χωρίς να καταγραφεί ζητώντας περισσότερους πόρους και υποδομές γι’ αυτήν τη διαδικασία.
Και πάντως θα φρόντιζα να μην αναλάβω τόσο υπερβολικές δεσμεύσεις.
Αν το είχα κάνει, όμως, θα τιμούσα την υπογραφή μου».
Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ξεκαθαρίζει ότι «ο Ελληνικός λαός δικαιούται να μάθει αν όντως υπήρχε το plan x και αν, όπως ισχυρίζεται ο κ. Βαρουφάκης, τελούσε υπό την έγκριση του κ. Τσίπρα».
Ακόμη ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί άκαιρη τη συζήτηση για τον εκλογικό νόμο επισημαίνοντας ότι «μια αποσπασματική συζήτηση για τον εκλογικό νόμο σήμερα που στόχο έχει μόνον κομματικά οφέλη θα ήταν εντελώς άκαιρη.
Πρότεινα στον κ. Τσίπρα να συναινέσουμε στην ευρύτερη δυνατή αναθεώρηση του Συντάγματος.
Μόνο σε ένα τέτοιο πλαίσιο θα είχε νόημα μια συζήτηση για τον εκλογικό νόμο».
Μεταξύ άλλων, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει πως «η κοινωνία βράζει.
Δυστυχώς η Ελλάδα έχει χάσει πολύ έδαφος.
Οι πολίτες είναι απογοητευμένοι.
 Έχει συντελεστεί μεγάλη ζημιά στην πραγματική οικονομία.
Κάθε μέρα που περνά η κατάσταση επιβαρύνεται και το περιβάλλον μας γίνεται όλο και πιο αβέβαιο».
Κάνοντας αναφορά στη μεταστέγαση του κόμματος, ανέφερε «ετοιμαζόμαστε να φύγουμε», συμπληρώνοντας ότι γίνεται αξιολόγηση εναλλακτικών προτάσεων και πως «το ενοίκιο που θα πληρώνουμε στα νέα μας γραφεία θα είναι λιγότερο από το 20% του τιμήματος που πληρώνουμε τώρα.
Τα οικονομικά του κόμματος εξυγιαίνονται με γρήγορο ρυθμό.
Το σύνολο της κρατικής επιχορήγησης θα διατίθεται για την κάλυψη των παλαιών χρεών και υποχρεώσεων της Νέας Δημοκρατίας.
Θα στηριζόμαστε πια στη διαφανή οικονομική ενίσχυση του κόμματος από ιδιώτες στο πλαίσιο του νόμου.
Σε ερώτηση για το χρονοδιάγραμμα των 111 ημερών που, όπως έλεγε προεκλογικά, θα κάνει τη ΝΔ να είναι πανέτοιμη να κυβερνήσει την 1η Μαΐου, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι « ετοιμαζόμαστε για το Συνέδριο του Κόμματος που θα εξαγγείλω στις επόμενες ημέρες.
Θα είναι το πρώτο βήμα για τον εκσυγχρονισμό και τη διεύρυνση της Νέας Δημοκρατίας, στο δρόμο για τη δημιουργία της μεγάλης, προοδευτικής κεντροδεξιάς παράταξης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης