Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αντιδρά στην μείωση του πορτογαλικού ελλείμματος κατά μόλις 0,2% το 2016

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αντιδρά στην μείωση του πορτογαλικού ελλείμματος κατά μόλις 0,2% το 2016
Επιστολή από Dombrovksis και Moscovici προς την πορτογαλική κυβέρνηση
Προειδοποιητική επιστολή προς την κυβέρνηση της Πορτογαλίας απέστειλαν ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Valdis Dombrovksis, και ο επίτροπος αρμόδιος για Οικονομικές Υποθέσεις, Pierre Moscovici, με αφορμή τον προϋπολογισμό που κατέθεσε η χώρα για το 2016.
Ειδικότερα, ο προϋπολογισμός της Πορτογαλίας προβλέπει για φέτος μείωση του ελλείμματος μόλις κατά 0,2%, όταν η χώρα έχει υποχρέωση απέναντι στην Ε.Ε. να προχωρήσει σε περιορισμό του ελλείμματος για το 2016 κατά 0,6%.
Με αφορμή λοιπόν το προσχέδιο του προϋπολογισμού που υποβλήθηκε προς εξέταση και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οι δύο άνδρες επισημαίνουν προς την κυβέρνηση Coehlo ότι το έλλειμμα δεν διορθώθηκε ούτε το 2015 όπως θα έπρεπε, αλλά και η πρόβλεψη για τη μείωσή του το 2016 είναι ανεπαρκής, αντίθετα με τις υποχρεώσεις της χώρας, όπως αυτές προβλέπονται στο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης.
Στην επιστολή επισημαίνεται ότι η Κομισιόν θα προχωρήσει σε αντιπροτάσεις εντός δύο εβδομάδων και από εκεί και έπειτα η Πορτογαλία θα έχει 3 εβδομάδες να συμμορφωθεί και να καταθέσει τη νέα πρότασή της για τον προϋπολογισμό.
Πάντως, οι δύο άνδρες δηλώνουν ότι η επιστολή αποτελεί δείγμα καλής θέλησης, προκειμένου να υπάρξει ένας εποικοδομητικός διάλογος με την πορτογαλική κυβέρνηση, προτού η Κομισιόν καταλήξει στην τελική εκτίμηση της κατάστασης.

EpistolhPortogalia

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης