Τελευταία Νέα
Οικονομία

Τσακαλώτος (ΥΠΟΙΚ): Προτεραιότητα της κυβέρνησης η στήριξη τοπικών οικονομιών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Τσακαλώτος (ΥΠΟΙΚ): Προτεραιότητα της κυβέρνησης η στήριξη τοπικών οικονομιών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων
Συνάντηση του Υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου με το Διευθυντή Ιδρύματος για τη Διεθνή συνεργασία Ταμιευτηρίων & τον Πρόεδρο Συνδέσμου Γερμανικών Ταμιευτηρίων
Προτεραιότητα της κυβέρνησης αποτελεί η στήριξη τοπικών οικονομιών και μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.
Αυτό ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος στο πλαίσιο συνάντησης που είχε σήμερα, Δευτέρα 25 Ιανουαρίου, με τον Διευθυντή του Ιδρύματος για τη Διεθνή Συνεργασία των Ταμιευτηρίων (Sparkassenstiftung fuer der Internationalen Kooperation) κ. Niclaus Bergmann και τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Γερμανικών Ταμιευτηρίων (Deutscher Sparkassen -und Giroverband) κ. Georg Fahrenschon.
Στη συνάντηση παρευρέθηκε και η Γενική Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής κ. Έλενα Παπαδοπούλου.
Ειδικότερα, κατά τη συζήτηση, παρουσιάστηκε από τους κ.κ. Bergmann και Fahrenschon:
• Το επιτυχημένο μοντέλο λειτουργίας των αποταμιευτικών και συνεταιριστικών τραπεζών στη Γερμανία
• Η σημασία του -ως έτερου τραπεζικού πυλώνα ανάπτυξης της οικονομίας- για τη στήριξη και ανάπτυξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.
Ο υπουργός Οικονομικών επεσήμανε ότι:
• Αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης η στήριξη τοπικών οικονομιών και μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.
• Η λειτουργία και στήριξη συνεταιριστικών και αποκεντρωμένων αποταμιευτικών τραπεζών είναι καίριας σημασίας για τη σταθεροποίηση και ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.
• Η άντληση εμπειρίας από επιτυχημένα μοντέλα θα ήταν εξαιρετικά χρήσιμη για τη δημιουργία και λειτουργία ανάλογων ιδρυμάτων και στην Ελλάδα.
Τέλος, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συνεχιστεί η συνεργασία στη βάση της συναντίληψης ότι η ευρωζώνη και η Ε.Ε. δεν χρειάζονται μόνο έναν ενιαίο χώρο κεφαλαιαγορών, αλλά και μικρές τράπεζες, είτε συνεταιριστικές είτε ειδικού σκοπού, οι οποίες είναι καταλληλότερες να εξυπηρετήσουν τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και ανάγκες της πραγματικής οικονομίας.

www.bankingnews.gr 



Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης