Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: Αγοράστε ευρώ την τρέχουσα εβδομάδα, θα ανατιμηθεί προς το 1,13 δολ.

Morgan Stanley: Αγοράστε ευρώ την τρέχουσα εβδομάδα, θα ανατιμηθεί προς το 1,13 δολ.
H Morgan Stanley συστήνει αγορά του ευρώ, καθώς διαβλέπει συνέχιση της ανοδικής πορείας έναντι του αμερικανικού νομίσματος
Οι επενδυτές της αγοράς συναλλάγματος θα πρέπει να σκεφτούν πολύ σοβαρά να αγοράσουν ευρώ αυτή την εβδομάδα, καθώς αναμένεται ότι θα υπάρξει ενίσχυση του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος έναντι του αμερικανικού δολαρίου, όπως αναφέρει σε σημείωμά της η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Morgan Stanley.
Ορίστε οι λόγοι για τους οποίους η Morgan Stanley προχωράει σε αυτή τη σύσταση.
* Με την Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας να δείχνει αυξανόμενα σημάδια νευρικότητας, οι επενδυτές κοιτάζουν πλέον για ένα εναλλακτικό αποθεματικό νόμισμα.
Οι θέσεις για άνοδο του ευρώ έναντι του δολαρίου αναμένεται πως θα αποδώσουν καλά, κατά την άποψή μας.
Ανησυχούμε ότι το επόμενο στάδιο υποχώρησης των αγορών μπορεί να σχετίζεται με αδύναμα στοιχεία από την αμερικανική οικονομία.
* Τα σχόλια της Παρασκευής 15 Ιανουαρίου από τον Dudley της Fed, τα οποία ήταν λιγότερο ήπια από ότι αναμενόταν, κατέστησαν ξεκάθαρο ότι η Fed δεν προτίθεται να αλλάξει την αντίδρασή της ακόμη, παρά τα αδύναμα στοιχεία από τις ΗΠΑ και την αναταραχή στις αγορές.
Μετά την αύξηση επιτοκίων το Δεκέμβριο, η Fed μπορεί να έχει βρεθεί σε μία θέση όπου είναι πολύ ευάλωτη.
Οι αγορές έχουν προϋπολογίσει μόλις μία ακόμη αύξηση επιτοκίων για το 2016, αλλά για να βρεθεί και πάλι μπροστά από τις εξελίξεις, η Fed μπορεί να χρειαστεί να δώσει σημάδια ότι ίσως συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.
Όμως, τα σχόλια του Dudley δείχνουν ότι η Fed δεν είναι έτοιμη να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση.
Με τη Fed στο περιθώριο και τα ισχυρά κέρδη που ξεπερνούν τις προβλέψεις να μην μπορούν να σταθεροποιήσουν τα χρηματιστήρια, όλα τα μάτια είναι στραμμένα στα στοιχεία για την παγκόσμια οικονομία, τα οποία περιμένουμε να δείξουν αδυναμία.
* Το ευρώ ευνοείται από τις εισροές προς ασφαλή καταφύγια, εκτός και εάν η ΕΚΤ μειώσει περαιτέρω τα επιτόκιά της.
Όμως, το αποτέλεσμα της συνάντησης του Δεκεμβρίου και οι πρόσφατες εμφανίσεις στελεχών της ΕΚΤ δείχνουν ότι μία περαιτέρω μείωση επιτοκίων δεν είναι στις προτιμώμενες κινήσεις της ΕΚΤ.
* Έπειτα από όλα αυτά, η Morgan Stanley συστήνει αγορά του ευρώ στην τιμή αγοράς, με στόχο την ισοτιμία 1,13 δολ./ευρώ, ενώ προτείνει έξοδο στο 1,0850 δολ./ευρώ.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης