Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουίκ: Όσο και να σκυλιάζουν κάποιοι η κυβερνητική συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν διαταράσσεται

Κουίκ: Όσο και να σκυλιάζουν κάποιοι η κυβερνητική συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν διαταράσσεται
Τι είπε σε συνέντευξή του ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Τέρενς Κουίκ
«Όσο και να σκυλιάζουν κάποιοι η κυβερνητική συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν διαταράσσεται», τόνισε ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ, μιλώντας στον Real Fm.
Όπως είπε, «δια παντός μπήκε στο περιθώριο, όλη εκείνη η ιστορία περί οικουμενικών κυβερνήσεων.
Θα πρέπει όλοι να συμφιλιωθούν με την ιδέα, ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι σκληρό καρύδι και ότι η «χημεία» του με τον Πάνο Καμμένο, όπως και η δική μου με τον Αλέκο Φλαμπουράρη είναι τόσο δεδομένη, ώστε να αφήσουν τα όνειρα κάποιοι, που νομίζουν ότι μπορούν να μας διαλύσουν.
Αυτά τα σενάρια τελείωσαν οριστικά».
Ο κ. Κουίκ για τις δημοσκοπήσεις, σημείωσε ότι «έχει ήδη απαντήσει στο θέμα των τελευταίων δημοσκοπήσεων ο Πάνος Καμμένος, με τα tweets που κάνει από χθες το βράδυ.
Σε ένα από αυτά είχε και μια μαϊμού μέσα, αφού είναι «μαϊμουδιάρικες» όλες αυτές οι δημοσκοπήσεις.
Μιλάμε για εκείνους, οι οποίοι πριν τις εκλογές του Σεπτεμβρίου μας έδιναν 1.8 ή 2 ή 2.1%.
Με λίγα λόγια δεν είναι δυνατόν να προσπαθείς να δεις πώς σταθμίζεται ο πολιτικός χάρτης - έστω και με μια απεικόνιση της στιγμής - μέσα σε ελάχιστες ημέρες από τις εξελίξεις στη ΝΔ , με μια ρευστότητα στην επικαιρότητα, όπως αυτό απεικονίζεται και από το 35% των αναποφάσιστων (το μόνο στοιχείο που πιστεύω), που περιμένουν να δούνε πώς θα πάνε τα πράγματα».
Υπενθύμισε ότι είναι σε εξέλιξη οι «έρευνες - κάποια στιγμή θα πρέπει να τελειώνει αυτό - για τα προεκλογικά γκάλοπ και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (που διαψεύστηκαν παταγωδώς).
Εκκρεμεί ακόμα να μάθουμε, το κανάλι που χρησιμοποίησε (ΣΚΑΙ), τον συγκεκριμένο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, αν πλήρωσε και τι πλήρωσε (τον ίδιο ή την Σχολή του) για τις δημοσκοπήσεις αυτές. (Το έχω ξαναρωτήσει και απάντηση δεν παίρνω)».
Σχολιάζοντας την εκλογή Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ, ο κ. Κουίκ ανέφερε ότι προέρχεται από την Καραμανλική πτέρυγα και δεν έχει «καμία σχέση, ούτε θέλω να έχω δημόσιες συνδιαλλαγές με εκείνους τους ακραίους, οι οποίοι έχουν αλλοιώσει την φυσιογνωμία της ΝΔ.
Με εκείνο το Σαμαρο-σύστημα, όπως το αποκαλώ, με τις ακραίες φωνές που δεν έχουν καμία σχέση με τις ιδέες και τις ιδρυτικές διακηρύξεις του Κωνσταντίνου Καραμανλή.
Πίσω από την εκλογή Μητσοτάκη «δουλεύανε» όλοι οι «μηχανισμοί» Σαμαρά!
Στον β’ γύρο ποιοι στήριξαν Κυριάκο Μητσοτάκη;
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι νεοφιλελεύθερος.
Της σχολής Θάτσερ.
Δεν δίστασε σε μία νύχτα να απολύσει καθαρίστριες, χιλιάδες υπαλλήλους της ΕΡΤ, Δημοτικούς Αστυνομικούς».
Για τους Ανεξάρτητους Έλληνες, μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι η δική του θέση είναι «ενός ισότιμου στρατιώτη μέσα σε ισότιμους στρατιώτες, όπως έχει δηλώσει και ο ίδιος ο Πρόεδρός μας.
Από εκεί και πέρα, πράγματι πιστεύω, ότι είμαστε το απόλυτα καινούργιο μέσα στο χώρο της Κεντροδεξιάς, που σεβόμαστε και τις αρχές του «Καραμανλισμού» και από εκεί και πέρα νομίζω πράγματι, ότι θα είμαστε η «δεξαμενή» εκείνη, η οποία σιγά σιγά θα μεγαλώνει και να βάλουμε κατά μέρους τις «μαϊμουδιές» εκείνες των δημοσκόπων, που προσπαθούν - για μια ακόμη φορά - να δημιουργήσουν το ψυχολογικό κλίμα σε βάρος μας».
Ακόμη, υπογράμμισε ότι δεν φοβάται, λόγω εκλογής Κυριάκου Μητσοτάκη, διαρροές από τους ΑΝΕΛ προς τη ΝΔ, προσθέτοντας πως πρέπει «να φοβάται ενδεχομένως η ΝΔ μήπως υπάρξουν διαρροές προς τα έξω».
Κάνοντας αναφορά στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι είναι πολύ «σκληρό καρύδι» , «τον ζω σε σχεδόν καθημερινή βάση.
Μία επιβεβαίωση είναι η απόφασή του, ότι θα πρέπει επιτέλους η Ελλάδα να τελειώνει με τις υποχρεώσεις της και να μην πετάει την μπάλα στην εξέδρα, γιατί πήραμε πολλές μπάλες από την εξέδρα.
Δηλαδή από τα μέτρα που εμείς καλούμεθα να κάνουμε νόμους του κράτους, πιστεύω ότι τα 3/10 μη σου πω τα 4/10 ήταν μέτρα που οι άλλοι τα είχαν πετάξει στις εξέδρες, με το «πλάκωμα» που είχαν μεταξύ τους ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, κυρίως το τελευταίο 6μηνο με 7μηνο της διακυβέρνησής τους.
Και βεβαίως ο πολιτικός τυχοδιωκτισμός τους αφορά και το Ασφαλιστικό, που δεν ήθελαν συγκυβερνώντες επί 2,5 με 3 χρόνια να το λύσουν.
Και είναι εκείνοι που το δημιούργησαν και που το άφηναν να «τρέχει» επί 3 ολόκληρες δεκαετίες, ακόμα και τον Γιαννίτση τορπίλισαν».
Σε ό,τι αφορά το ασφαλιστικό, είπε ότι «Οι ΑΝΕΛ είχαμε μία κοινοβουλευτική ομάδα διευρυμένης σύνθεσης την περασμένη Τρίτη, μαζί με στελέχη μας και με μια πολύ καλή ομιλία του Προέδρου μας του Πάνου Καμμένου και είναι σαφές, ότι στο θέμα των ελεύθερων επαγγελματιών εμείς έχουμε διαφωνίες με το τί, μέχρι πριν από 2-3 μέρες τουλάχιστον, προέβλεπε το σχέδιο Κατρούγκαλου.
Αλλά, είναι επίσης σαφές, ότι είναι θετική η πρότασή του το να γίνει Επιτροπή για το θέμα.
Όπως θετικές είναι και οι δικές μας προτάσεις, όπως για παράδειγμα μία πρόταση η οποία μπορεί να αποφέρει και 700 εκ. Ευρώ στο Ενιαίο Ασφαλιστικό Ταμείο. Προτείνουμε το 1 επί τις 1000ης των τραπεζικών συναλλαγών να αποδίδεται στο ΕΦΚΑ».
Σύμφωνα με τον κ. Κουίκ, «μιλάμε για ένα ασφαλιστικό, το οποίο δεν έχει κλείσει σε ό, τι αφορά στη διαπραγμάτευση και στο πού θα καταλήξει.
Απλά και μόνο βλέπω, ότι κάθε μέρα έχουμε είτε τροποποιήσεις είτε βελτιώσεις, αλλά έχουμε όμως και μία κοινωνική αντίδραση, την οποία θεωρώ λογική, όταν ο κόσμος ακούει όλα αυτά που ακούει, αλλά όμως όσοι μιλάνε εναντίον του ασφαλιστικού δεν ακούω κανέναν τους (και δεν άκουγα επί 3 δεκαετίες) να μας λένε και το τι θα πρέπει να γίνει για να σωθεί τα ασφαλιστικό, όταν όλοι ξέρουμε, ότι συντάξεις δεν θα υπάρξουν μετά από 3 – 4 χρόνια».
Μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι  «στα διάφορα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά στούντιος γίνονται κουβέντες, αλλά όταν καλούνται οι διάφοροι εργατολόγοι, δικηγόροι, συνδικαλιστές στα παράθυρα, κανένας δεν βάζει την πρότασή του.
Όλοι σου λένε ΟΧΙ σε αυτό που φέρνει η κυβέρνηση και κανένας δεν καταθέτει τεκμηριωμένη πρόταση.
Αυτό το βλέπω επί 3 δεκαετίες εναντίον όλων των κυβερνήσεων».
Όπως είπε, «ο καθένας ελεύθερος επαγγελματίας θα πρέπει να πληρώνει αυτό που του αναλογεί, στο μέγεθος που του αναλογεί.
Και αυτό το είχε αποδείξει ως πολιτική του φιλοσοφία ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.
Αυτός ο οποίος παίρνει 10.000 ευρώ θα πρέπει να πληρώσει το μίνιμουμ, ω μίνιμουμ και αυτός που παίρνει 70.000 ευρώ θα πρέπει να πληρώσει τα περισσότερα.
Όλα πάνε αναλογικά. Κλιμακωτά και αναλογικά.
Και επί του πραγματικού εισοδήματος.
Οι ΑΝΕΛ δεν είμαστε καθόλου ευχαριστημένοι με το θέμα των επαγγελματιών και το είπα από την πρώτη στιγμή.
Και εκεί ζητάμε να έχουμε συγκεκριμένες τροποποιήσεις που να είναι επί του δικαίου.
Γιατί έναν μικρό δικηγόρο, έναν μικρό επαγγελματία, πραγματικά του κλείνουμε το σπίτι.
Αυτό δεν μπορεί να είναι αποδεκτό.
Βέβαια διασφαλίσαμε μέσα στην διαπραγμάτευση και με τις κουβέντες που έχει κάνει ο κύριος Κατρούγκαλος στο εξωτερικό (φαίνεται ότι έχουμε πολύ καλή στήριξη), ότι δεν θα θιγούν οι κύριες συντάξεις.
Δίνουμε τον αγώνα μας να διασφαλίσουμε και το θέμα των επικουρικών, που είναι λεφτά του εργαζόμενου αυτά, χωρίς όμως να ξεχνάμε ότι υπήρχαν προηγούμενες διοικήσεις στο ΙΚΑ, που έπαιρναν το επικουρικό και το έβαζαν στις κύριες συντάξεις και που δεν το ξαναγύρισαν ποτέ πίσω».
Σε ό,τι αφορά το εκλογικό σύστημα, υπενθύμισε ότι ως δημοσιογράφος έλεγε ότι αυτό το αίσχος της πριμοδότησης του πρώτου κόμματος με τις 50 έδρες θα πρέπει να τελειώνει, σημειώνοντας ότι θέλει πολύ προσοχή η πρόταση να αλλάξει και το όριο του 3% της εισόδου στη Βουλή, διότι «όσο κατεβαίνει το όριο, τόσο βάζουμε σε κίνδυνο, θα το καταλάβουνε κάποιοι, θέματα Θράκης για παράδειγμα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης