Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατρούγκαλος: Αρχές Φλεβάρη η υπερψήφιση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου στη Βουλή με κυβερνητική πλειοψηφία

Κατρούγκαλος: Αρχές Φλεβάρη η υπερψήφιση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου στη Βουλή με κυβερνητική πλειοψηφία
«Τυχόν συμμετοχή του ΔΝΤ στο τρίτο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδος θα την αποφασίσει το ίδιο»
Την πλήρη αυτοπεποίθησή του ότι η κυβέρνηση θα επιτύχει την υπερψήφιση από τη Βουλή στις αρχές Φλεβάρη του αμφιλεγόμενου ασφαλιστικού νομοσχεδίου που μεταρρυθμίζει εκ νέου το συνταξιοδοτικό και ασφαλιστικό σύστημα, εξέφρασε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016 στο περιθώριο της συνόδου του ΟΟΣΑ.
Είναι τόση η αισιοδοξία του υπουργού που όχι μόνον δεν διαβλέπει διάρρηξη της οριακής κυβερνητικής πλειοψηφίας, αλλά δεν αποκλείει και διεύρυνσή της.
Η γνώμη του - που σίγουρα δεν δεσμεύει την κυβέρνηση - είναι ότι το ασφαλιστικό νομοσχέδιο δεν μπορεί να συζητηθεί στη Βουλή και αυτό με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, λόγω της ιδιαίτερης εθνικής σημασίας του για το σύνολο σχεδόν του ελληνικού πληθυσμού.
Όπως σχολίασε, το νομοσχέδιο θα κατατεθεί εντός του Ιανουαρίου, ώστε να καταστεί δυνατή η ψηφοφορία επ'αυτού στο πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου.
Ερωτηθείς για ενδεχόμενη συζήτηση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου στο σημερινό Eurogroup, ο κ. Κατρούγκαλος απήντησε ότι αυτή δεν περιλαμβάνεται στην ημερήσια διάταξη «γιατί δεν έχει γίνει ακόμα διαπραγμάτευση με τους θεσμούς», για να επισημάνει ότι «ορισμένα πράγματα εμείς θεωρούμε ότι είναι έξω από το τραπέζι, όπως είναι η μείωση των κύριων συντάξεων».
Σχολιάζοντας την επιχειρούμενη ασφαλιστική μεταρρύθμιση, ο υπουργός τόνισε ότι προάγει την απλοποίηση του συστήματος υπολογισμού των συντάξεων - με έναν και μοναδικό τρόπο για όλους - αλλά και την ισονομία και την ισότητα στις συντάξεις «που θα βγαίνουν πολύ πιο γρήγορα».
Τέλος, αναφορικά με τυχόν συμμετοχή του ΔΝΤ στο τρίτο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδος, σχολίασε ότι «δεν θέτουμε ζήτημα παραμονής του ΔΝΤ στο πρόγραμμα, θα το αποφασίσει το ίδιο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης