Τελευταία Νέα
Οικονομία

Αντίθετος στην αύξηση των εργοδοτικών εισφορών ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών

Αντίθετος στην αύξηση των εργοδοτικών εισφορών ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών
Το μέτρο θα επιφέρει εκ διαμέτρου αντίθετα αποτελέσματα, σημειώνεται
Αντίθετος στην αύξηση των εργοδοτικών εισφορών είναι ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, ο οποίος τονίζει ότι το μέτρο θα επιφέρει εκ διαμέτρου αντίθετα αποτελέσματα, όπως αύξηση της εισφοροδιαφυγής και της αδήλωτης εργασίας αλλά και «λουκέτο» επιχειρήσεων.
Σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών, η συνολική επιβάρυνση (ασφαλιστική και φορολογική) των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα είναι από τις υψηλότερες στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την ώρα που το ΑΕΠ. της χώρας έχει μειωθεί κατά 25%.
Η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών ειδικά στον ΟΑΕΕ θα δυσχεράνει την αποπληρωμή παλαιών οφειλών και αναπόφευκτα θα οδηγήσει στη δημιουργία νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών και ως εκ τούτου, σημειώνει, «δηλώνουμε κάθετα αντίθετοι σε οποιαδήποτε αύξηση εισφορών στον ΟΑΕΕ».
«Ελλείψει ενός στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης που θα περιλαμβάνει ένα δίκαιο σταθερό φορολογικό σύστημα και τη δημιουργία φιλικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος που θα προσελκύει Έλληνες και ξένους επενδυτές, οδηγώντας στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και στην αύξηση εσόδων στα ασφαλιστικά ταμεία, οι συγκεκριμένες προτάσεις για το ασφαλιστικό αποτελούν αποσπασματική αντιμετώπιση του προβλήματος και οδηγούν ασφαλέστατα στον αφελληνισμό της παραδοσιακής δομής του εμπορίου που ασκείται από τις μικρές επιχειρήσεις», σημειώνει.
Τέλος, προτείνει ως ισοδύναμο μέτρο για την κάλυψη του ελλείμματος του ασφαλιστικού και μόνιμη πηγή εσόδων, την άμεση απόκτηση σύγχρονου εξοπλισμού και την ενεργοποίηση κρατικών ελεγκτικών μηχανισμών με σκοπό την πάταξη της φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής που προέρχονται από το παράνομο εμπόριο (λαϊκές – παραλαϊκές, θρησκευτικές πανηγύρεις, Bazaar, εποχικές υπαίθριες αγορές, παράνομοι μικροπωλητές, door-to-door πωλήσεις) και τον έλεγχο του λαθρεμπορίου στις πύλες εισόδου της χώρας, αντλώντας έτσι άμεσα και σταθερά έσοδα 6 δισ. ευρώ ετησίως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης