Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αφιέρωμα της Le Soir στον Μητσοτάκη – Η νίκη του σηματοδοτεί το τέλος της κυριαρχίας της οικογένειας Καραμανλή

Αφιέρωμα της Le Soir στον Μητσοτάκη – Η νίκη του σηματοδοτεί το τέλος της κυριαρχίας της οικογένειας Καραμανλή
Απέχει κατά πολύ από τον λαϊκισμό που χαρακτήριζε τα τελευταία χρόνια την ηγεσία της Ν.Δ.
Αφιέρωμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και πιο συγκεκριμένα στις πολιτικές του απόψεις, αλλά και στην επαγγελματική και πολιτική του διαδρομή φιλοξενεί στο σημερινό φύλλο της η βελγική εφημερίδα «Le Soir».
Μάλιστα, η εφημερίδα εκτιμά ότι η νίκη του στην προεδρία της Νέας Δημοκρατίας σηματοδοτεί το τέλος της κυριαρχίας της οικογένειας Καραμανλή στο κόμμα και επισημαίνει ότι έχει υιοθετήσει το προφίλ του νεοφιλελεύθερου μεταρρυθμιστή, απέχοντας κατά πολύ από τον λαϊκισμό που χαρακτήριζε τα τελευταία χρόνια την ηγεσία της Ν.Δ., κρατώντας ταυτόχρονα αποστάσεις από την οικογένειά του και κυρίως από την αδελφή του Ντόρα Μπακογιάννη.
Στο άρθρο σημειώνεται ακόμη ότι ως υπουργός, υπεύθυνος για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση τράβηξε την προσοχή των πιστωτών της Ελλάδας, αφού κατά τη θητεία του επιταχύνθηκε η διαδικασία «απολίπανσης» του ελληνικού δημόσιου τομέα.
Το δημοσίευμα καταλήγει επισημαίνοντας πως στην ελληνική πολιτική σκηνή βρίσκονται τώρα δύο νέοι ηλικιακά ηγέτες, οι οποίοι χαρακτηρίζονται από διάθεση πόλωσης και πρόθεση να πολεμήσουν, με πρώτη μάχη αυτήν της υιοθέτησης από τη Βουλή, μέσα στις επόμενες εβδομάδες, της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης