Τελευταία Νέα
Διεθνή

Handelsblatt: Επικίνδυνη η μεταναστευτική πολιτική της Γερμανίας – Αντιμέτωπη με την πραγματικότητα η Merkel

Handelsblatt: Επικίνδυνη η μεταναστευτική πολιτική της Γερμανίας – Αντιμέτωπη με την πραγματικότητα η Merkel
«Οι αδυναμίες της προσφυγικής πολιτικής που ασκεί η καγκελαρία γίνονται ολοένα και πιο εμφανείς», σημειώνει η γερμανική εφημερίδα 
Η πολιτική που ασκεί η Γερμανία στο ζήτημα της προσφυγικής κρίσης ήταν στην αρχή προσφιλή, αργότερα αφελής, ενώ τώρα έχει καταστεί επικίνδυνη, υποστηρίζει ο εκδότης της “Handelsblatt Global Edition”, Gabor Steingart, σε σημερινό δημοσίευμά του.
Ο ίδιος εκτιμά πως η πολιτική των ανοιχτών συνόρων για τους πρόσφυγες έθεσε μη ρεαλιστικούς στόχους και πλέον η Merkel βρίσκεται αντιμέτωπη ακριβώς με αυτό το ζήτημα: το ζήτημα της πραγματικότητας.
O Steingart επικαλείται στο κείμενό του την εμπειρία μιας 73χρονης Γερμανίδας, η οποία υπέστη θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης από δύο άντρες «αραβικής ή τουρκικής καταγωγής».
Η γυναίκα, αφού εξιστορεί την εμπειρία της σε e-mail προς τον εκδότη, αναρωτιέται: «Πλέον πρέπει απλώς να μένω στο σπίτι;».
Ο ίδιος τονίζει ότι έχει λάβει πολλά παρόμοια ή αντίστοιχα ηλεκτρονικά μηνύματα, που τον έχουν οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι υπάρχει ένα μεγαλύτερο πρόβλημα στη Γερμανία από την ανικανότητα της γερμανικής αστυνομίας να ελέγξει τα πλήθη στην Κολωνία, παραμονές Πρωτοχρονιάς, με αποτέλεσμα δεκάδες γυναίκες να καταγγέλλουν ότι έπεσαν θύματα παρενόχλησης από άνδρες, πολλοί εκ των οποίων πρόσφυγες.
Το πρόβλημα, λέει ο συντάκτης, δεν είναι τα περιστατικά που καταγράφηκαν, αλλά οι συμπεριφορές που οδήγησαν σε αυτά τα περιστατικά.
Στη συνέχεια επικαλείται τον Ross Douthat, αρθρογράφο των New York Times, ο οποίος καλεί ουσιαστικά την Merkel σε παραίτηση, γράφοντας χαρακτηριστικά: «Η Angela Merkel πρέπει να φύγει – έτσι ώστε η χώρα της, αλλά και η ήπειρος, να αποφύγει να πληρώσει το υψηλό κόστος της τρέλας της».
Ο Steingart εκτιμά ότι ο Douthat υπερβάλει, εντούτοις υπογραμμίζει ότι η Merkel πρέπει να προσαρμοστεί.
«Οι αδυναμίες της προσφυγικής πολιτικής που ασκεί γίνονται ολοένα και πιο εμφανείς», σημειώνει συγκεκριμένα.
Παρακάτω αναφέρει πως η Merkel έχει δημιουργήσει στη χώρα ατμόσφαιρα «Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων», με τις δηλώσεις και τις πράξεις στις οποίες προβαίνει τους τελευταίους μήνες.
«Νόμιζε ότι χειρίζεται το θέμα αριστοτεχνικά, αλλά το χειρίζεται εντελώς λάθος», αναφέρει ο Steingart και καταλήγει:
«Η καγκελαρία βρίσκεται πλέον αντιμέτωπη με τον πιο ισχυρό εχθρό: την πραγματικότητα.
Δεν υπάρχει τρόπος να κερδίσει.
Ωστόσο, αν τελικά τα καταφέρει να κερδίσει, η Γερμανία θα χαθεί».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης