Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαδημούλης: Η εκλογή Μητσοτάκη βάζει στο μπαούλο τα σενάρια περί οικουμενικής κυβέρνησης

Παπαδημούλης: Η εκλογή Μητσοτάκη βάζει στο μπαούλο τα σενάρια περί οικουμενικής κυβέρνησης
Σε μια κοινοβουλευτική Δημοκρατία, η αντιπολίτευση χρειάζεται για να ελέγχει την κυβέρνηση, τόνισε ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Στο μπαούλο θα μπουν τα περίεργα σενάρια περί οικουμενικής κυβέρνησης, μετά την εκλογή του ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εκτίμησε ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.
Σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Real, ο κ. Παπαδημούλης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «η εκλογή του ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αν κάτι θα βάλει στο μπαούλο, είναι αυτά τα περίεργα σενάρια περί οικουμενικής» και πρόσθεσε ότι «σύμφωνα με το Σύνταγμα, σε μια κοινοβουλευτική Δημοκρατία -και αυτό συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη και η Ελλάδα δεν πρέπει να αποτελεί εξαίρεση- χρειάζεται η αντιπολίτευση να ελέγχει την κυβέρνηση».
«Άλλο συγκυβέρνηση που δεν τη θέλει και δεν τη ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ -και χαίρομαι που συμφωνεί σε αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η ΝΔ- και άλλο το να μπορείς να έχεις έντονη και ουσιαστική αντιπαράθεση εκεί που υπάρχουν διαφορές, αλλά και με εναλλακτικές προτάσεις και όπου υπάρχει ανάγκη ή δυνατότητα συνεννόησης να την αξιοποιήσεις, όπως στο προσφυγικό, για παράδειγμα», τόνισε.
Αναφερόμενος στο ασφαλιστικό και την πρόταση της κυβέρνησης προς τους θεσμούς, ο κ. Παπαδημούλης σημείωσε ότι «η πρόταση η κυβερνητική για το ασφαλιστικό είναι βέβαιο ότι θα συναντήσει ενστάσεις ή και πιέσεις από τους δανειστές για ακόμη σκληρότερα μέτρα, άμεση περικοπή κύριων συντάξεων για παράδειγμα.
Σε αυτό θα ήταν χρήσιμο, αν δίπλα στη φωνή του Τσίπρα και της κυβέρνησης, υπήρχε και η φωνή του Κυριάκου Μητσοτάκη που να λέει ότι δεν "σηκώνει” κι άλλη μείωση στις κύριες συντάξεις, ειδικά στις χαμηλές και τις μεσαίες, διότι αυτό θα βυθίσει στην ύφεση, γιατί έχουν προηγηθεί 11 μειώσεις συντάξεων μεσοσταθμικά 40%», κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης