Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μεϊμαράκης: Η πολιτική όπως ασκείται σήμερα δημιουργεί πολλά «ψώνια, με ωραίο κουστουμάκι»

Μεϊμαράκης: Η πολιτική όπως ασκείται σήμερα δημιουργεί πολλά «ψώνια, με ωραίο κουστουμάκι»
«Αξιοκρατία σημαίνει συμμετοχή όλων στην αναδημιουργία και όχι μόνο των πολιτικών ονομάτων», είπε ο κ. Μεϊμαράκης
«Η πολιτική, όπως ασκείται σήμερα, δημιουργεί πολλά “ψώνια, με ωραία κουστουμάκι”, που όμως δεν έχουν δουλέψει ποτέ και δεν γνωρίζουν», υπογράμμισε ο κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης, υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας στην τηλεόραση του «Ε».
Παράλληλα, ο κ. Μεϊμαράκης σημείωσε ότι η «άλλη πλευρά» που διεκδικεί την προεδρία δεν έχει «εκλογική εμπειρία», γεγονός που οδήγησε σε λάθη στη διαδικασία εκλογής, διευκρινίζοντας ότι «δημιουργήθηκε το πρόβλημα ότι ψήφισαν μόλις 400 χιλ. για πρόεδρο λόγω εσφαλμένης μεθοδολογίας για όσους δικαιούνταν να ψηφίσουν».
Κληθείς να σχολιάσει πως θα λειτουργήσει ως πρόεδρος της ΝΔ είπε: «Θα προσπαθήσω να ανταποκριθώ στις σημερινές δυσκολίες με σεβασμό στο παρελθόν του κόμματος» και πρόσθεσε πως «αξιοκρατία σημαίνει συμμετοχή όλων στην αναδημιουργία και όχι μόνο των πολιτικών ονομάτων».
Στη συνέχεια ερωτηθείς για τον κ. Ανδρέα Παπαμιμίκο είπε: «Ο γραμματέας του κόμματος θα έπρεπε να φέρει - και να αναλάβει - ευθύνη για τις πρόσφατες ήττες της ΝΔ».
Ο κ. Μεϊμαράκης υπογράμμισε ότι ο ίδιος αναγνωρίζει τα λάθη του, ενώ σχολίασε πως «κάποια πράγματα που είπε η κυβέρνηση της ΝΔ δεν πραγματοποιήθηκαν».
«Ο υπαρχηγός του Κυρ. Μητσοτάκη, Άδωνις Γεωργιάδης, είχε πει ότι ο ίδιος έκανε τις απολύσεις και όχι η τρόικα», σχολίασε ακόμα ο κ. Μεϊμαράκης.
Ο υποψήφιος πρόεδρος, σε άλλο σημείο της συνέντευξης, υποστήριξε: «Αγκαλιάζω και ενδιαφέρομαι για τον άνεργο, τον εργαζόμενο, τη μητέρα, τον αγρότη, για όλους, όχι μόνον για τις επιχειρήσεις» και κάλεσε τους ψηφοφόρους της ΝΔ, με σεβασμό στην επιλογή της 1ης Κυριακής, να δουν ότι το δίλημμα θα είναι διαφορετικό στις 10 Ιανουαρίου.
Ερωτηθείς αν θα υπάρξουν «έξοδοι» από τη ΝΔ την επομένη των εκλογών ο κ. Μεϊμαράκης υποστήριξε: «Όποιος δεν πειθαρχεί, αυτοπροσδιορίζεται απέναντί μας και μετά φεύγει
Θα πρέπει όλοι να πειθαρχούν στις αποφάσεις της πλειοψηφίας των οργάνων του κόμματος.
Δεν θα κάνω διαγραφές».
Ο κ. Μεϊμαράκης αναφέρθηκε και στον κ. Τσίπρα επισημαίνοντας πως «Τώρα ο Τσίπρας προσχηματικά ζητάει συναίνεση σε ειλημμένες αποφάσεις, όχι κοινή ομάδα διαπραγμάτευσης, όπως είχα προτείνει.
Τρελαίνομαι από τη χαρά μου να ακούω Μαρξιστές να μιλάνε για ιδιωτικοποιήσεις, περικοπές συντάξεων και τα τοιαύτα», ενώ άφησε αιχμές σχολιάζοντας πως «τσιμπάνε» μερικοί άπειροι πολιτικοί της ΝΔ στα καλέσματα δήθεν συναίνεσης του Τσίπρα.
Σε τίποτα δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε «με αυτούς», υπογράμμισε, δε, αναφερόμενος στην κυβέρνηση, καθώς «δεν μας συνδέει τίποτα με την κυβέρνηση και οι συνεργασίες απαιτούν αρχές και ήθος, όμως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διαθέτει τίποτα από τα δύο».
Έπειτα από σχετική ερώτηση του δημοσιογράφου, ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στο ζήτημα των δανείων που η παράταξη χρωστά και μάλλον… τα βρήκε σκούρα.
«Η χρεοκοπημένη ΝΔ δεν είναι επιχείρηση, αν χρειαστεί θα κάνω εξόρμηση στα μέλη, αυτή είναι η κατάσταση», είπε και συνέχισε «να πάμε στη Βουλή «να το συζητήσουμε» το ζήτημα των δανείων άνω των 100 εκατ. ευρώ του κόμματος.
Να ακούσουμε και τους πολίτες».
Ακόμα πρόσθεσε: «Δεν παραλαμβάνω την οικονομική ζημία της ΝΔ.
Ξεκινάω στις 11 του μήνα ως πρόεδρος και δεν πρέπει να «μπερδέψουμε την πολιτική διαχείριση με την οικονομική, τα κόμματα δεν είναι εταιρείες».
Τέλος σημείωσε πως «δεν πρέπει να παίρνουν χρήματα από επιχειρηματίες τα κόμματα», αλλά θα προτείνει «κουπόνι μικρού ποσού που θα δίνεται με ΑΦΜ και όνομα».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης