Πολιτική

Βέβαιος ο Π. Σκουρλέτης ότι το ασφαλιστικό θα ψηφιστεί από τους 153 βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας

Βέβαιος ο Π. Σκουρλέτης ότι το ασφαλιστικό θα ψηφιστεί από τους 153 βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας
Βλέπω ότι οπωσδήποτε θα ψηφιστεί από τους 153. Από εκεί και πέρα, αν υπάρχουν άλλες δυνάμεις που θα προστεθούν, θα φανεί», σημείωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος
Τη βεβαιότητά του ότι το ασφαλιστικό νομοσχέδιο θα ψηφιστεί από τους 153 βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας εξέφρασε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Πάνος Σκουρλέτης.
Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real», ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «βλέπω ότι οπωσδήποτε θα ψηφιστεί από τους 153. Από εκεί και πέρα, αν υπάρχουν άλλες δυνάμεις που θα προστεθούν, θα φανεί».
Σε σχόλιο ότι υπάρχουν πληροφορίες από τις Βρυξέλλες ότι η τρόικα έχει ενστάσεις επί τα χείρω και ερωτηθείς τι θα κάνει η κυβέρνηση σε αυτήν την περίπτωση, ο υπουργός Περιβάλλοντος σημείωσε ότι «ξεκινάει μια νέα διαπραγμάτευση γύρω από το ασφαλιστικό. Προηγουμένως, όμως, θέλουμε να είμαστε σε έναν ουσιαστικό, ανοιχτό διάλογο και με τα πολιτικά κόμματα και με τους φορείς της ίδιας της κοινωνίας με τους ίδιους τους εκπροσώπους των εργαζομένων, των επαγγελματιών».
Γι’ αυτό, μάλιστα, επισήμανε, «αυτό το νομοσχέδιο δεν πάει με τη μορφή του κατεπείγοντος ή του επείγοντος, αλλά θα ακολουθήσει όλη την προβλεπόμενη κοινοβουλευτική διαδικασία, διότι μιλάμε για ένα νομοσχέδιο που δεν αφορά κάποια μέτρα, τα οποία έχουν ένα βραχυχρόνιο ορίζοντα, αλλά πρόκειται για μια ασφαλιστική μεταρρύθμιση και η επιτυχία της είναι κατά πόσον θα είναι βιώσιμη σε βάθος δεκαετιών».
«Αυτή η συζήτηση δεν ξεκινάει από μηδενική βάση, δεν είναι ότι ξαφνικά μια μέρα σκεφτήκαμε να αλλάξουμε το ασφαλιστικό. Κουβαλάμε πίσω μας ως εργαζόμενοι σε αυτή χώρα όλα τα βάρη του παρελθόντος», τόνισε ο κ. Σκουρλέτης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης