Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πετρόπουλος (υφ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων): Προς εξαίρεση τα «μπλοκάκια» από την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών

Πετρόπουλος (υφ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων): Προς εξαίρεση τα «μπλοκάκια» από την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών
Μέλημα μας είναι να φτιάξουμε ένα σύστημα, το οποίο θα είναι φιλικό προς τους ασφαλισμένους τόνισε ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων
Την θέση ότι η κυβέρνηση εξετάζει την εξαίρεση των αυτοαπασχολούμενων και των ελεύθερων επαγγελματιών που αμείβονται με «μπλοκάκι» από την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών διατύπωσε ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Αν. Πετρόπουλος.
Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο κ.Πετρόπουλος υποστήριξε ότι στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα σύστημα το οποίο θα είναι φιλικό προς τους ασφαλισμένους.
«Ενώ είναι κάτι που ζητούσαν οι ίδιοι οι φορείς να είναι συνδεδεμένη η εισφορά με το εισόδημα, διαπιστώνεται ότι υπάρχουν κάποια θέματα σχετικά με υψηλότερα εισοδήματα.
Ιδίως αυτά των εργαζόμενων με μπλοκάκι, σκοπός μας είναι να μη φαίνονται όπως οι υπόλοιποι που εισπράττουν εισοδήματα, διότι και αυτοί είναι με εισφορές που καταβάλλουν οι παρέχοντες την εργασία σε εργοδότες» υπογράμμισε ο υφυπουργός.
«Σκοπός μας δεν είναι να κάνουμε μια μεταρρύθμιση όπου οι ασφαλισμένοι μας θα γίνονται οφειλέτες στο σύστημα, σκοπός μας είναι να φτιάξουμε ένα σύστημα το οποίο θα είναι φιλικό προς τους ασφαλισμένους» τόνισε ο κ.Πετρόπουλος, ο οποίος επανέλαβε ότι δεν θα υπάρξει καμία μείωση στις συντάξεις που καταβάλλονται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης